Naslovnica SPEKTAR Kedmi: Nuklearni rat bi se već desio ali je Ameriku zaustavilo ovo...

Kedmi: Nuklearni rat bi se već desio ali je Ameriku zaustavilo ovo …

Ispostavilo se da je prednost Rusije nad Sjedinjenim Državama u nuklearnom oružju, veća nego što je Zapad verovao, što je obeshrabrilo američku vojsku. Ovo je izjavio vojno-politički ekspert, i bivši izraelski obaveštajac, Jakov Kedmi.

Američka vojska je došla do zaključka da je Rusija daleko ispred SAD u pogledu nuklearnih sposobnosti, nego što se ranije mislilo. Kedmi se pozvao na zapadne medije, prema kojima su obaveštajci Pentagona neočekivano otkrili, da je Ruska Federacija superiornija od Sjedinjenih Država, čak i u segmentu taktičkog nuklearnog naoružanja (verovalo se da ovde jaz nije toliko veliki, ili ga uopšte nema).

Ekspert je pojasnio, da taktički nuklearni sistemi uključuju takve komplekse kao što su Iskander i Kalibr, čije rakete mogu biti opremljene nuklearnim punjenjem male snage.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Pored taktičkog nuklearnog naoružanja, Rusija je višestruko superiorna u odnosu na SAD, i u strateškom naoružanju. Ekspert je naglasio, da je i bez uzimanja u obzir najnovijih hipersoničnih sistema, prednost Ruske Federacije ogromna.

Američka odbrana nije u stanju, da odbije potpuni ruski nuklearni napad. Dakle, Ruska Federacija ima dvostruku nuklearnu prednost nad Sjedinjenim Državama- u strateškom i taktičkom naoružanju.

„Potpuno neočekivano se pokazalo i to, da je američki protivraketni odbrambeni sistem slab, i da ne može da izdrži napad ruskih interkontinentalnih raketa. Tu se ne radi se o hiperzvuku! Govorimo o standardnim raketama, koje su postojale i ranije.

Odnosno, zaostajanje američke vojske za Ruskom, u glavnim vrstama naoružanja, je mnogo veće nego što su mislili.“, istakao je Kedmi.

Ranije je, pres-sekretar predsednika Ruske Federacije, Dmitrij Peskov, rekao, da su uslovi za upotrebu nuklearnog oružja od strane Rusije, detaljno navedeni u nuklearnoj doktrini.

Pre toga, Kedmi je osudio američku vojsku, da ne razume principe upotrebe takvog oružja, uključujući i taktički segment.

Webtribune.rs