IŠČENKO: U interesu Evrope je da pomogne da se ruska specijalna operacija završi povoljno za Rusiju

 

„Ako Ukrajina preživi, onda će se okačiti za grlo kao buldog, i reći će: „Dugo smo kandidati, vreme je da radimo nešto dalje. Stotine hiljada Ukrajinaca su poginuli za svetlu evropsku budućnost, nešto se mora preduzeti. I moraćemo da odredimo neke nove rokove.

Tako Kijev pokušava da se približi EU, a EU pokušava da radi kao kornjača koja nikada neće sustići Ahila. Svaki put kada Ukrajina dođe do tačke koja joj je naznačena, EU pokušava da puzi malo u stranu“, rekao je ruski politikolog Rostislav Iščenko.

On je napomenuo da čak i ako neki deo Ukrajine opstane, ona će nastaviti da traži EU, bez obzira na sve.

„Možda će nešto preživeti, a ako preživi, onda će ovo nešto sigurno provaliti u EU. Čak i ako potpiše dokumente koji nikada nigde neće važiti, ipak će provaliti u EU.

Evropljani će morati nekako da reaguju na ovu stvar i neće uvek moći da ih šalju u pakao. U mnogim slučajevima ćete morati oko nečega da se dogovorite, negde ustupite mesto.

Stoga igraju opasnu igru za sebe, kao i sa izbeglicama iz Sirije, Iraka, za koje su mislili da je dobra varijanta, a ispostavilo se da je veoma opasna.

A EU je bila u groznici 2 godine. Ako Ukrajina preživi, to će mučiti EU decenijama. U interesu Evrope je da pomogne da se ruska specijalna operacija završi povoljno za Rusiju, siguran je politikolog.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs