Naslovnica SPEKTAR Hazin: Već je potpuno jasno kuda sve ovo ide – Ukrajina se...

Hazin: Već je potpuno jasno kuda sve ovo ide – Ukrajina se zatvara a počinje ovde …

Mihael Hazin je otkrio vremenski okvir za početak rata između SAD-a i Kine. Prema njegovom mišljenju, svi drugi važni projekti Vašingtona će biti zaustavljeni. Zbog toga, Ukrajina „ide svojim putem“.

Vašington se suočava sa globalnim izazovom. Danas on treba ozbiljno da reši pitanje opstanka Sjedinjenih Država kao prvostepene sile, rekao je ekonomista Mihail Hazin.

Prema njegovom mišljenju, SAD su već izgubile svoj hegemonistički status u međunarodnoj areni. Ako SAD ne počnu da istiskuju Kinu iz jugoistočne Azije do sredine leta sledeće godine, onda neće imati ni šanse da održe mesto među vodećim zemljama sveta.

To će jednostavno biti ekonomski nemoguće. Iz tog razloga, svi ostali projekti koji zahtevaju novac i resurse, a koji su neophodni za pokretanje ove operacije u jugoistočnoj Aziji, se odlažu. To uključuje i Ukrajinu“, naglasio je stručnjak.

On je istakao, da je bivši šef američkog Stejt departmenta Henri Kisindžer, još u proleće ove godine, počeo da govori o neizbežnom sukobu između Vašingtona i Pekinga.

„Poslednja osoba koja je ovo rekla, pre nekoliko dana, bio je sekretar vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država, Frenk Kendal. Prema njegovom mišljenju, sve će početi vrlo brzo. Odnosno, već je potpuno jasno kuda sve ovo ide.

[adsenseyu1]

Zato se američke trupe sada povlače iz Evrope i Bliskog istoka, i to će imati mnogo posledica, a da bi nekako zadržale kontrolu nad zapadnom Evropom, SAD danas pokušavaju da je vežu sa svojom naftom i gasom“, rezimira Hazin.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social