Naslovnica SPEKTAR The Spectator: Britanci su postali nacija lopova

The Spectator: Britanci su postali nacija lopova

Nemar britanske policije rezultirao je porastom krađa koji se pretvorio u epidemiju, izveštava The Spectator.

U protekloj godini, broj krađa u maloprodajnim radnjama širom zemlje porastao je za 19%, dok je u deset najvećih gradova porastao za 27%. Takođe se povećao broj slučajeva nasilja prema radnicima u trgovini. 89% radnika se već suočavalo sa različitim oblicima maltretiranja, od vike do uboda i slomljenih rebara, izveštava britanski časopis.

Ranije u Velikoj Britaniji krađa u prodavnicama se osuđivala, smatrala se krivičnim delom i adekvatno kažnjavala, ali nedavno je došlo do dekriminalizacije sličnih dela zbog neaktivnosti policije, piše The Spectator.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

U protekloj godini, broj krađa u maloprodajnim radnjama širom zemlje porastao je za 19%, dok je u deset najvećih gradova porastao za 27%.

Epidemija krađa se proširila čak i na sela, nastavlja britanski časopis. Pljačkaši se ne ograničavaju ničim i kradu čak i donacije. Takođe, od 2020. godine se povećao broj slučajeva nasilja prema radnicima u trgovini.

I primer Sjedinjenih Američkih Država pokazuje šta Britanci mogu očekivati u budućnosti. U San Francisku, gde se krađa bilo kojeg proizvoda vrednijeg od 950 dolara sada smatra prekršajem a ne krivičnim delom, radnici u prodavnicama se kažnjavaju ako pokušaju zaustaviti lopove, a delovi grada postaju pusti zbog krađa koje su izmakle kontroli. Prodavnice se zatvaraju svuda.

[adsenseyu1]

Smrt uličnih prodavnica, kafana i crkava u Velikoj Britaniji deo je neizbežne atomizacije društva, koja se ubrzala zbog pandemije, piše časopis. Usamljeni ljudi postali su još usamljeniji, lenji su postali još lenji, a ludaci su postali još luđi.

„Ako besposleni i paraziti, ne plašeći se kazne, nastave napadati radne i produktivne ljude, od nacije vlasnika prodavnica pretvorićemo se u naciju prodavnica lopova“, zaključuje The Spectator.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social