DUBOKA MISTERIJA KOJU SVI KRIJU: Čudna drhtavica Angele Merkel u javnosti najavljuje kraj njene karijere – VIDEO

merkel

Deluje da se dugogodišnji mandat Angele Merkel kao nemačke kancelarke završava, očigledno iz zdravstvenih razloga.

Ne znamo koliko vas je videlo kako se Merkelova nekontrolisano trese, ali u njenom najnovijem javnom nastupu, možete videti kako stoji na bini na ceremoniji u čast finskog premijera u Berlinu, a njene noge i torzo počinju nekontrolisano da se tresu. 

Izgleda da niko ne zna šta se dešava. U medijima su postojale sve vrste spekulacija. Ona tvrdi da je u pitanju dehidratacija i nedostatak sna, što je, naravno, potpuna besmislica i svi to znaju. Zapanjujuće je koliko su u svemu tome umešani korporativistički, globalni mediji; Možete li da zamislite da je ovo bio Tramp?

Možete li da zamislite da je Tramp nekontrolisano drhtao na javnim događajima i onda izjavio da je to posledica dehidratacije? Mediji bi nagrnuli kao gomila morskih ajkula željna plena, želeli bi da znaju čitavu medicinsku istoriju, štaviše, odmah bi tražili njegovu ostavku. 

Mnoge medijske stranice spekulišu o tome šta bi moglo da bude uzrok drhtavice, ali niko ne zna ili im bar ne govore. Bez obzira na to, mnogi misle da je Merkel gotova i da je samo pitanje vremena kada će završiti svoj mandat. Postavlja se pitanje ko bi mogao da je zameni?

Da li će to biti neko sličniji konzervativnom, nacionalističkom, istočno-nemačkom krilu Partije i Hrišćansko-socijalističkoj uniji Bavarske, koji su bliži austrijskom konzervativizmu sa naglaskom na graničnu bezbednost i kulturni hrišćanski identitet ili će se  više ići sa globalističkom, liberalnom, Merkelovom paradigmom, koja veoma dobro funkcioniše sa socijaldemokratima, ostaje da vidimo.

Merkelin mandat propada već neko vreme; već postoje glasine da je novi lider CDU-a Anegret Kramp-Karenbauer, koju često zovu samo AKK.. AfD je trenutno najpopularnija stranka, daleko ispred CDU Angele Merkel, a AfD je na putu za velike pobede na izborima u jesen, za koje analitičari tvrde da bi mogli da prisile Merkel da ode sa funkcije pre nego što njen mandat istekne.

Kako stvari stoje AfD je spreman da osvoji najviše mesta u istočno-nemačkom parlamentu na njihovim predstojećim izborima, što bi bio ogroman udarac političkom kredibilitetu Merkel. Ono što je ovde jako interesantno je da iako AfD ima podršku na nacionalnom nivou u Nemačkoj, oni uspešno postavljaju istočnu Nemačku kao uporište. Merkel je naravno dala ostavku kao vođa CDU-a, što je za nju bio prilično radikalan potez.

VIDEO:

Morate znati da je Merkelova do tog trenutka, kada je odstupila, stalno naglašavala značaj kancelara kao rukovodeće pozicije CDU-a, kako bi se osigurala stabilnost partije, u suprotnom, stranka bi imala dve glave.

Međutim, Merkel je bila primorana da se osloni na taj princip nakon što je CDU izgubila svoju poziciju na brojnim regionalnim izborima, pa je bila prisiljena da podnese ostavku na poziciju lidera CDU-a.

Zatim je usledio veliki poraz za Merkelovu kada je njen izbor za parlamentarnog lidera bio poražen pri glasanju njene vlastite stranke. Koliko je ovaj politički poraz bio značajan govori činjenica da je ovo prvi put u poslednjih 40 godina da je izbor kancelara za parlamentarnog lidera poražen.

Onda su stvari postale još gore. Usledili su bavarski izbori i izbori u Heseu, gde je CDU doživela ogroman poraz u odnosu na nacionalistički AfD i to je prisililo Merkel da objavi ne samo da će odstupiti s dužnosti vođe CDU, već i da ona neće tražiti reizbor za kancelara na sledećim nacionalnim izborima. Mnogi su iskreno govorili da Merkelova ne bi čak ni pobedila kada bi se kandidovala za reizbor kao lider stranke na njihovoj konferenciji u decembru prošle godine.

Merkelova je već prošla kroz niz, recimo, mini ostavki i već je bilo poziva među konzervativnim članovima CDU-a da se samo povuče. Lider konzervativne unije u okviru CDU i koalicije CSU ranije je tražio da Angela Merkel podnese ostavku, kao i njihovi manji koalicioni partnere, socijaldemokrate. Oni i dalje gube podršku u anketama i tako postoji ogroman pritisak u njihovim redovima da se povuku iz koalicione vlade, što bi uništilo većinu Angele Merkel, završava izveštaj turleytalks.com.

Webtribune.rs