5G TEHNOLOGIJA U AKCIJI: Mrtve ptice padale s neba i tekla im krv iz očiju – EKSPERTI TRAGAJU ZA DOKAZIMA …

5g

Gotovo 60 ptica odjednom je palo ‘iz vedra’ neba u blizini osnovne škole u Južnoj Australiji. Ovom nesvakidašnjem prizoru svedočili su brojni, užasnuti posmatrači, a sumnja se da je došlo do masovnog trovanja životinja.

– Izgledalo je kao u horor filmu, desetine ptica je padalo na tlo i krv im je išla iz očiju na obroncima Tri Hila blizu Adelaidea – rekao je slučajni prolaznik za Guardian.

Sara King, osnivač agencije Casper’s Bird Rescue, izjavila je kako je jedan od njenih radnika otkrio ptice u sredu i vidno se uznemirio.

– Samo su dve ili tri ptice zapravo umrle. Ostale su samo graktale na tlu. Više nisu mogle da lete, krvi je bilo svuda – opisao je strašnu scenu jedan od spasioca koji su od ukupno 60 ptica spasili samo dve.

Među mrtvim pticama bila je i ‘korela’ koja se smatra štetočinom u Južnoj Australiji, a mesna zajednica je odobrila istrebljivanje ove vrste. Međutim, većina ubijenih ptica pripadala je drugim vrstama, a među njima je bilo i zaštićenih vrsta.

– Ovo je bila spora, strašna i nepotrebno okrutna smrt koja je trajala nedeljama – zaključila je King napomenuvši da je otrov uzrokovao unutrašnje krvarenje koje je trajalo nedeljama.

Iako se veruje da se zaista radi o masovnom trovanju, lokalni veterinari pripremaju toksikološki izveštaj, ali rezultati još nisu dovršeni.

Savet u Aleksandrini opisuje ptice vrste korela kao ‘smetnje zajednici’ koje uzrokuju velike probleme u gradskim i ruralnim područjima. Naime, jata ptica oštećuju zgrade, drveće i useve.

Sličan slučaj se dogodio u Holandiji kada su radili probu sa 5G odašiljačem.

Ptice su padale mrtve, bilo je oko 300 mrtvih ptica. Nedavno je stranka FvD, koja je pobedila na zadnjim izborima tražila moratorijum na 5G mrežu u Holandiji sve dok dok se ne istraže sve moguće štetne posledice i slučaj “padajućih” ptica.

(vecernji.hr)