Naslovnica SPEKTAR Čuveni analitičar otkriva tešku globalnu prevaru: I vi ste u tom loncu...

Čuveni analitičar otkriva tešku globalnu prevaru: I vi ste u tom loncu SAMO VAM NISU REKLI

Već nekoliko sedmica, baš kad se većina američkih država počela vraćati u normalu poslije tri mjeseca zatvaranja radi „zaravnjivanja krive“, nekoliko država, uključujući Teksas i Floridu, počelo je dojavljivati rekordno visoke brojeve pozitivnih nalaza na testovima piše Vilijam Engdal.

Tako bar glasi zvanična verzija. Pažljivije istraživanje navodi na zaključak da je u pitanju ogromna manipulacija testovima na koronu u dosluhu s Nacionalnim centrom za kontrolu i sprečavanje zaraznih bolesti (CDC), istim onim koji je onako zabrljao u martu, rasturajući testove za koje se ispostavilo da imaju tragove virusa i druge ozbiljne manjkavosti.

[adsenseyu1]

Ovaj posljednji skandal miriše na nešto više od pukog lošeg rukovođenja. Izgleda ne samo kao politički dosluh radi uticaja na novembarske predsjedničke izbore, već i znatno više od tog.

Čini se da je danas nešto i te kako trulo u državi Teksas. I u Floridi, Kaliforniji, Arizoni i mnogim drugim državama koje su po početku vraćanja u normalu ponovo uvele ograničenja, uključujući blesavo i nedjelotvorno nošenje maski i držanje odstojanja.

 

Pogledamo li, međutim, brojeve smrtnih slučajeva dovedenih u vezu s virusom od otprilike sredine aprila, dnevni broj smrtnih slučajeva pripisan virusu neprestano je padao do razine od 90% ispod najviše vrijednosti.

Čak i korupcijom prožeti CDC morao je priznati da je „na razini SAD broj slučajeva bolesti sličnih gripu u cjelini nizak… Promjene u brojevima u pogledu bolesti nalik kovidu-19 i laboratorijski potvrđenog SARS-CoV-2 nisu bile postojane tokom posljednje sedmice – na nekim mjestima je dolazilo do porasta, na drugim do opadanja.“

[adsenseyu4]

U sedmičnom izvještaju s najnovijim podacima od 17. jula kaže se: „Na osnovu podataka o potvrdama o smrti, postotak smrtnih slučajeva dovedenih u vezu s upalom pluća, gripom ili kovidom-19 opao je s 8,1% u 27. sedmici na 6,4% tokom 28. nedelje, što predstavlja dvanaestu sedmicu opadanja broja smrtnih slučajeva usljed navedenih uzroka…

Na razini SAD, bolesti nalik gripu ostaju ispod razine iz 13. sedmice, ali je u porastu posljednjih 5 sedmica.“

Obratite pažnju na jezik izvještaja. CDC govori o „bolestima nalik gripu“. Znači li to da govorimo o testovima na prisustvo jednog određenog virusa, SARS COV-2, koga okrivljuju za širenje zaraze u Vuhanu koja se navodno proširila na čitav svijet od početka ove godine?

Ili govorimo o bolestima „nalik gripu“ kao svaštari koja možda sadrži koronu, a možda i ne? CDC je mudro potrpao sve smrtne slučajeve, bilo da su od upale pluća, gripa ili kovida-19, u jednu korpu. Prema uputstvima CDC-a, na potvrdi o smrti piše kovid-19, bez obzira koji od navedenih uzroka je u pitanju.

[adsenseyu1]

Čak ni s ovim lukavstvom, CDC ne može poreći činjenicu da broj smrtnih slučajeva dovedenih u vezu s navedena tri uzroka pada na razini SAD već dvanaest sedmica.

Kako onda zadržati naciju u stanju straha i ograničavajućih mjera i uslišiti namjere beskrupuloznih demokrata, koji su izgleda spremni na sve da bi oslabili privredu i time iznudili poraz republikanskog kandidata za predsjednika na izborima 3. novembra?

Odgovor je u dramatičnom povećanju broja testiranih na koronu, tačnije indirektnog testiranja na antitijela ili druge znake koji mogu ali ne moraju pokazati da neko ima SARS COV-2.

Otprilike sredinom juna, kad je većina američkih država počela s popuštanjem ograničenja, CDC je izvršio pritisak da se znatno poveća broj testiranih.

Prirodno, s dramatičnim povećanjem broja testiranih povećaće se i broj pozitivnih na indikacije korone. Baš kad su se Tramp i guverneri mnogih država oprezno počeli zalagati za vraćanje u normalu, CDC je počeo vršiti pritisak da se dramatično poveća broj testiranih – broj dnevnih testiranja povećan je s oko 100 hiljada na oko 700 hiljada. Rojters je javio i da su mnogi od testova koje je odobrio CDC bili kontaminirani.

[adsenseyu4]

Teksas

Teksas je školski primjer za ono što se, kako izgleda, dešava. Prema izjavama teksaških zvaničnika u kontaktu s nekadašnjim kongresmenom Ronom Polom, koji je i sam iz medicinske struke, teksaško Ministarstvo zdravlja promijenilo je definiciju „zaraženog kovidom“ sredinom maja, baš kad je broj zaraženih značajno opadao.

Dok se ranije pod „zaraženim kovidom“ vodio svako s pozitivnim rezultatom testa, definicija je odjednom promijenjena tako da se „vjerovatni“ slučajevi vode kao „zaraženi“.

Istovremeno, prag za određivanje „vjerovatnog“ spušten je do krajnjih granica. U osnovi, ako imate temperaturu i boli vas glava, čak i bez testiranja na koronu mogu vas svrstati u „vjerovatne pacijente kovida-19“.

I to nije sve. Na osnovu subjektivnog kriterija, do 15 ljudi koji su možda bili u dodiru s tim „vjerovatnim“ slučajem takođe su svrstani u „vjerovatne slučajeve“.

A „vjerovatni slučajevi“ ubrajani su u zaražene. Abrakadabra i – panika u Teksasu! Nametnuto je obavezno nošenje maski i druge drakonske mjere.

Osim toga, zvaničnici zdravstvene službe vlade Teksasa dodatno su zastrašili stanovništvo navodeći da su teksaške bolnice pretrpane pacijentima korone.

Kad su, međutim, direktno pitani, sami direktori bolnica u Hjustonu izjavljivali su da nisu ni blizu popunjenosti i da je stanje zapravo otprilike kao prošle godine. Guverner Teksasa je republikanac i ova država veoma je važna za Trampa na izborima u novembru.

Florida

Skorašnji brz porast „pozitivnih“ slučajeva podjednako je sumnjiv i u Floridi, gdje je guverner dospjeo pod udar medija jer je usljed značajnog opadanja broja zaraženih dozvolio otvaranje plaža.

Lokalnoj televizijskoj stanici bilo je sumnjivo kad je, stekavši uvid u zvanične rezultate testiranja, uočila da testovi na mnogim mjestima pokazuju 100% „pozitivnih“ slučajeva. TV stanica je zato stupila u vezu s laboratorijama za testiranje širom Floride.

Televizijski izvještač Čarls Bili (Charles Billi) izjavio je: „Našli smo više laboratorija koje su prijavljivale samo pozitivne rezultate, usljed čega je postotak pozitivnih bio 100%. To nam je privuklo pažnju.“

Utvrdili su 22 laboratorije koje su prijavile 100% pozitivnih slučajeva, dok je kod 2 laboratorije taj broj bio 91,18%. Takvi rezultati ukazuju da negdje nešto nije u redu.

Dalja istraga je pokazala da mnoge laboratorije nisu ni prijavljivale negativne slučajeve. Kad su, pak, novinari stupili u vezu s laboratorijama povodom ovih šokantnih brojki, došlo je do sumnjive promjene.

Jedna od laboratorija, Orlando Health, prijavila je 98% pozitivnih. „Kad je, međutim, televizija FOX 35 News stupila u vezu s bolnicom, potvrdili su im da je došlo do greške u izvještaju.

Procenat pozitivnih u ovoj bolnici je tek 9,4%, a ne 98%, kako je prijavljeno.“ Slično tome, Orlando Veterans’ Medical Center prijavio je 76% pozitivnih slučajeva. „Predstavnik za štampu bolnice izjavio je u utorak za FOX 35 News da to ne odražava njihove brojke i da je postotak pozitivnih u stvari 6%.“

Od 14. jula zvaničnici zdravstvene službe vlade Floride ne odgovaraju na novinarske zahtjeve za komentar.

Navodeći dramatičan porast broja pozitivnih slučajeva, guverner Floride demokrata Gevin NJusam (Gavin Newsome) 14. jula je povukao svoju raniju odluku da se dozvoljava ponovno otvaranje škola, poslovnih prostora, tržnih centara i crkava, iako izgleda da zabrana ne važi za protestna okupljanja Antife ili pokreta „Crni životi su važni“.

U državi od 40 miliona stanovnika, koja ima najjaču ekonomiju u SAD, takva odluka znatno će otežati oporavak američke privrede do novembarskih izbora. Guverner iz Demokratske stranke prošlog mjeseca je naložio da se svim glasačima u Floridi, kojih ima 20,6 miliona, pošalju glasački listići za novembarske izbore.

Promjena zvanične verzije

Jasno je da uticajne političke snage iza gurua Nacionalnog instituta za zdravstvo (NIH) Tonija Faučija, zvanog „vjerujte nauci“ – koji od početka daje pogrešne savjete, ali uvijek zagovara najdrakonskije mjere, testiranje i vakcinaciju – nastoje da produže razorna ograničenja do novembarskih izbora.

Prije tri mjeseca Fauči i društvo govorili su da je svrha zatvaranja i držanja rastojanja – mjera nikad viđenih u modernom društvu – da se „zaravni kriva“, da ne bi došlo do preopterećenja bolnica.

Do tog preopterećenja malo je gdje dolazilo. Sad, kad su širom Amerike bolnice gotovo prazne, zvanična verzija je promijenjena i govori se o besmislenom broju „novih slučajeva“, što zapravo znači nove brojke na osnovu testova čija je pouzdanost od početka smatrana „nezadovoljavajućom“ ili i gore od toga.

Kriva kovida-19 je „zaravnjena“. Onim što se dešava u Americi pod okriljem kovida-19 upravlja politika, ali ne ona o kojoj nam govore Fauči ili guverner Kalifornije. Njen nastavak može imati katastrofalne posljedice po privredu i društvo.

S engleskog posrbilo, skratilo i priredilo: Stanje stvari

New Eastern Outlook