Naslovnica SPEKTAR „Blumberg“: Najveća ruska pretnja je pod vodom, a ne u svemiru!

„Blumberg“: Najveća ruska pretnja je pod vodom, a ne u svemiru!

Ruske podmornice predstavljaju pretnju za Zapad, posebno za podvodne komunikacione kablove, izjavio je penzionisani admiral američke Ratne mornarice i bivši komandant NATO Džejms Stavridis, piše „Blumberg“.

„Ruske podmornice verovatno imaju mogućnost da se spuštaju do podvodnih kablova koji su postavljeni na velikim dubinama, i mogu da poremete njihov rad“, piše Stavridis u članku pod nazivom „Najstrašnija nova ruska pretnja je pod vodom, a ne u svemiru“.

Admiral takođe smatra da te podvodne komunikacije, kroz koje svakodnevno prolaze brojne finansijske transakcije, nisu dovoljno zaštićene. Po njegovim rečima, one su „Ahilova peta“.

Podsećamo, u Americi su ranije upozoravali na „rusku pretnju“ u svemiru. Kako je objasnila Bela kuća, „pretnja po nacionalnu bezbednost“, na koju je upozoren Kongres, odnosi se na „protivsatelitsko oružje“ koje navodno pravi Rusija. Zbog toga je američki predsednik DŽozef Bajden naložio administraciji da stupi u direktan kontakt sa Moskvom.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija uvek bila kategorički protiv raspoređivanja nuklearnog oružja u svemir. On je pozvao da se poštuju svi sporazumi koji postoje u toj oblasti.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social