Bivši lekar Bele kuće kaže da Bajden nije sposoban da bude predsednik

Američki predsednik Džo Bajden, koji je nedavno proslavio 81. rođendan, nije u stanju da obavlja svoje dužnosti, „degradirao“ se tokom svog mandata i ugrožava bezbednost Sjedinjenih Država, izjavio je bivši lekar i kongresmen Bele kuće Roni Džekson.

„Neverovatno je koliko se pogoršao tokom svog mandata. Ne možemo sebi da dozvolimo da imamo ovog čoveka na vlasti do kraja ovog mandata, a zatim još četiri godine nakon toga. On nas već dovodi u veliki rizik“, rekao je on na Fox News-u.

Džekson je rekao da je radio kao lekar u Beloj kući pod tri bivša predsednika – Džordža V. Buša , Baraka Obame i Donalda Trampa – i iz prve ruke zna koliko naporan posao predsednika može biti, i psihički i fizički. On je napomenuo da Bajden svaki dan dokazuje da ne može da radi svoj posao, a biće samo gore.

Džekson smatra da se „neprijatelji više ne plaše“ Sjedinjenih Država jer u Vašingtonu nema snažnog lidera.

„On više nije fizički i psihički sposoban za rad na svojoj poziciji, i neko iz njegovog najbližeg okruženja treba da mu to saopšti. On mora da se povuče zbog bezbednosti i zaštite ove zemlje“, dodao je on.

Bajden je najstariji američki predsednik, koji je 20. novembra napunio 81 godinu. Ako pobedi na izborima 2024. godine, u trenutku stupanja na dužnost imaće 82 godine, a na kraju drugog mandata 86.

Sam predsednik SAD svoje godine smatra dokazom iskustva i insistira na odsustvu značajnijih zdravstvenih tegoba. Istovremeno, oni oko njega redovno preduzimaju preventivne mere kako bi smanjili rizik od ponovnog pada u javnosti ili manifestacija zaborava.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social