Naslovnica ŽIVOT Amiška devojčica pobegla iz SAD kako bi izbegla hemoterapiju i više ne...

Amiška devojčica pobegla iz SAD kako bi izbegla hemoterapiju i više ne boluje od raka

hemoterapija

Neki će to nazvati „čudom“, ali lekari alternativne medicine nisu iznenađeni što dvanaestogodišnja amiška devojčica više ne boluje od raka, iako su lekari pre samo šest meseci rekli njenoj porodici da će biti mrtva ako odbije da primi hemoterapiju.

Mlada Sara Heršberger više ne pokazuje nikakve znake ove opake bolesti, što su pokazali rezultati magnetne rezonance i krvna slika. Iako izgleda da je sada potpuno zdrava, ona će ipak nastaviti sa manje invazivnim alternativnim medicinskim tretmanom.

[adsenseyu1]

Kada je Sari dijagnostikovan rak 2013. godine, njeni roditelji Endi i Ana Heršberger su se prvobitno složili sa hemoterapijom. Međutim, oni su odlučili da odustanu od tog vida terapije kada su shvatili da je Sari sve gore i gore, plašeći se da bi mogla da umre.

Potpuno tipično za Ameriku, zvaničnici iz bolnice su pokrenuli pravni postupak kojim su lišili Sarine roditelje prava da biraju kako će se njihova ćerka lečiti. Lekari su naveli da će devojčica umreti za šest meseci ako ne bude primala hemoterapiju.

[adsenseyu4]

Porodica je zatim pobegla iz države, tražeći alternativne tretmane.

Moris Tompson, šef libertarijanske neprofitne grupe 1852 Centar za ustavno pravo, rekao je da je vreme da se donesu zakoni kojima će se zaštititi porodice od sveznajućih sudija.

On je kritikovao pravne testove koje sudije koriste u slučajevima poput Sarinog, rekavši da se na taj način zaobilazi odluka roditelja kada je u pitanju zdravlje dece, nazvavši čitav proces „medicinskom otmicom“.

Činjenica je da mali broj ljudi preživi hemoterapiju, a studija iz 2004. godine je pokazala da 60% pacijenata koji su se izlečili od raka u Australiji nije imalo nikakve veze sa hemoterapijom.

Ne postoji osoba koja se izlečila od raka hemoterapijom. To nećete nikada čuti, a čak i farmaceutska industrija to tvrdi, ubeđujući ljude da ne postoji lek za rak.

Webtribune.rs

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]