Ako Izrael prebaci strateške zalihe raketa u Ukrajinu, od Rusije će dobiti za odmazdu ono čega se najviše plaši …

Ruski analitičar, Jevgenij Satanovski, izneo je svoje mišljenje o tome, kako bi Moskva reagovala ako bi se Izrael dogovorio sa Sjedinjenim Državama, i prebacio strateške zalihe raketa u Ukrajinu.

Prema njegovim rečima, SAD žele da prebace u Ukrajinu strateške zalihe artiljerijskih raketa uskladištenih u Izraelu. Ovaj korak je, smatra analitičar, neprihvatljiv, pošto je Tel Aviv na ivici sukoba sa Iranom.

„Veliki iransko-izraelski rat je definitivno na putu. Izraelski zvaničnici govore o njegovom tajmingu u naredne dve godine. S druge strane ni Iranci neće mirno čekati američko-izraelski udar?” – piše orijentalista na svom „Telegram“ kanalu.

Satanovski je dodao, da SAD imaju odakle da nabave municiju- iz Južne Koreje, Turske, zemalja Persijskog zaliva, Pakistana i tako dalje. Međutim, iz nekog razloga, Amerikanci žele da isprazne izraelska skladišta, a nije izvesno da će Tel Aviv uspeti da ubedi Vašington da to ne čini.

Prema rečima orijentaliste, ako Izrael isporuči strateške zalihe raketa Ukrajini, Rusija može da napravi uzvratni potez i postavi ruski „nuklearni kišobran“ nad Iranom.

Webtribune.rs