Naslovnica SPEKTAR Zelenski u ćorsokaku- Saopštili mu loše vesti

Zelenski u ćorsokaku- Saopštili mu loše vesti

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, našao se u ćorsokaku, zbog odbijanja Vašingtona da masovno snabdeva Kijev raketnim sistemima dugog dometa, rekao je Oleg Soskin, ekonomista i bivši savetnik bivšeg predsednika zemlje, Leonida Kučme, na svom „Jutjub“ kanalu.

„Izjave da će se sukob završiti 2023. godine, a da će se nastaviti ofanziva, je samo detinja glupost. Naprotiv, sve tek počinje, najteže odluke tek dolaze“, smatra on.

Ako Ukrajina u roku od dva meseca ne dobije najmanje 300 američkih tenkova Abrams, taktičkih raketnih sistema ATACMS i deset baterija PVO Patriot, situacija na liniji fronta će se drastično promeniti.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

„Mislim da je malo verovatno da će se Zelenski nositi sa ovim“, rezimirao je Soskin.

Prošlog jula, američki savetnik za nacionalnu bezbednost, Džejk Saliven, rekao je, da Džo Bajden nije spreman da prebaci raketne bacače do 300 kilometara ukrajinskim oružanim snagama, jer nastoji da izbegne treći svetski rat.

Vladimir Zelenski je tokom posete Vašingtonu u decembru zatražio od Džoa Bajdena izviđačke i udarne bespilotne letelice i operativno-taktičke sisteme ATACMS. Međutim, Bela kuća ga je odbila, zbog moguće oštre reakcije Rusije na takve isporuke.

Webtribune.rs