Naslovnica ŽIVOT Završeno veštačenje telefona: Zašto je K.K. baš sada izvršio zločin?

Završeno veštačenje telefona: Zašto je K.K. baš sada izvršio zločin?

Dečak K. K. (13) koji je pre tri dana u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio osam svojih vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba, do detalja je isplanirao stravično ubistvo, ali i kako da izbegne zatvor, pokazalo je veštačenje njegovog telefona.

Kako je utvrđeno, dečak je planirao masovno ubistvo mesec dana, a ono što je pregledom njegovog telefona utvrđeno ledi krv u žilama – svesno je počinio ubistvo svojih vršnjaka i čuvara škole jer je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio da li deca mogu krivično da odgovaraju i koje su kazne.

Na osnovu njegove pretrage se zaključuje da je organizovao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo više od dva meseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena preostalo da se tretira kao krivično neodgovoran ukoliko počini zločin.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Takođe, kako je utvrđeno, veče pred masovno ubistvo gledao je američki blokbaster o masakru u jednoj školi u Americi. Nekoliko sati kasnije on je izvršio stravični zločin.

Kako je nakon tragedije izjavio Veselin Milić, načelnik Uprave Grada Beograda poručio je da je ovo ogromna ljudska tragedija. On je naglasio da ceo zločin pripreman mesec dana.

Milić je na konferenciji pokazao i spisak koji su našli u stanu dečaka ubice. Na njemu su ispisana imena učenika koje je planirao da ubije. Osim toga, imao je i precizan plan škole, sa iscrtanim ulazom i izlazom.

[adsenseyu1]

Sve do sada utvrđeno u istrazi nezapamćene tragedije pokazuje da je Kosta K. svesno i planski ubio svoje vršnjake i čuvara škole.

Nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci, a ono što dodatno budi jezu jeste da se na ispitivanju u policiji pored toga što nije pokazao trunku kajanja zbog učinjenog zlodela, ponašao bahato dok je pričao o žrtvama.


(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]