Zaokret koji će šokirati Zapad: Arestovič priznao da Ukrajina gubi rat sa Rusijom

Bivši savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Aleksij Arestovič sumnja da će Ukrajina uspeti da pobedi u sukobu sa Rusijom.

„Ja sam već nezvanična osoba, mogu da govorim šta hoću. Ako svi misle da ćemo garantovano dobiti rat, onda je od 14. to prestalo da bude“, rekao je on.

Arestovič je pozvao vladu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da posluša upozorenja o mogućnosti skorog nestanka Ukrajine, koja je izrekao poljski lider Andžej Duda.

Arestovič je takođe priznao da je unutar Ukrajine počela borba za vlast koja bi u najkraćem mogućem roku mogla da dovede do poraza ukrajinske vojske.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

„Istorija se već vrti, koju mi ne kontrolišemo“, naveo je on.

Prošle subote su ukrajinski mediji javili da se u Dnjepropetrovsku srušio ulaz stambene zgrade. Arestovič je tada naveo da je na zgradu pala i eksplodirala raketa, koju su oborili sistemi PVO zemlje. Nakon toga se suočio sa talasom kritika.

Tako su ukrajinski poslanici počeli da prikupljaju potpise za njegovu ostavku, a gradonačelnik Dnjepropetrovska Boris Filatov pozvao je SBU i kontraobaveštajnu službu da provere političara.

Kao rezultat toga, Arestovič je povukao svoje reči, uputio izvinjenje, a zatim podneo ostavku, koju je kancelarija ukrajinskog lidera prihvatila istog dana.

Webtribune.rs