Vagner će u Kijev poslati 20 kamiona sa telima ukrajinskih vojnika

Borci PMC „Vagner“ posle borbi u Soledaru nameravaju da pošalju u Ukrajinu 20 kamiona sa telima ubijenih kijevskih militanata.

Prema rečima jednog od komandanata, borci nameravaju da pošalju četiri do pet grupa vozila sa telima boraca u Ukrajinu radi njihovog naknadnog sahranjivanja.

Napominje se da su tokom žestokih borbi za Soledar Oružane snage Ukrajine pretrpele velike gubitke. Istovremeno, borci Vagnerovog PMC-a tretiraju likvidirane militante kao ljudska bića.

Tako je osnivač Vagner PMC Jevgenij Prigožin izrazio potrebu za dostojnom isporukom tela ukrajinskih vojnika u njihovu domovinu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Prema rečima predsednika pokreta „Mi smo sa Rusijom“ Vladimira Rogova, od sredine decembra u pravcu Zaporožja, vojnici kijevskog režima aktivno prelaze na stranu Rusije.

Oslobađanje Soledara objavljeno je 11. januara. Napad na položaje Oružanih snaga Ukrajine izvršili su odredi Vagnerovog PMC-a.

Morali smo da se borimo bukvalno za svaku kuću – neprijatelj je pružao žestok otpor, a ukrajinska komanda je redovno prebacivala pojačanja u Soledar u vidu borbeno najspremnijih jedinica.

Glavna prepreka u operaciji oslobađanja naselja bili su rudnici lokalnih rudnika soli. Ove dobro utvrđene podzemne tunele koristile su Oružane snage Ukrajine za kretanje između položaja i smeštaj ljudstva, kao i skladišta za skladištenje municije, pa čak i hangare za krupnu opremu.

VIDEO: https://rutube.ru/video/0ef4af9fe2e0c5f0abacb9b8055167c1/?r=wd

Webtribune.rs