Naslovnica SPEKTAR Analitičarka otkrila šta stoji iza „Maršalovog plana“ za Ukrajinu od 1 bilion...

Analitičarka otkrila šta stoji iza „Maršalovog plana“ za Ukrajinu od 1 bilion dolara

Olaf Šolc je izjavio da EU navodno ima „Maršalov plan“ za Ukrajinu. Politički analitičar Tatjana Montjan, izrazila je uverenje da Ukrajinci ne treba da se oslanjaju na ovo obećanje.

Nemački kancelar Olaf Šolc, rekao je tokom govora u Davosu, da Zapad ima „Maršalov plan“ za Ukrajinu od 1 bilion dolara. Prema njegovim rečima, zapadni establišment je već spreman da počne da sprovodi ovaj plan, i čak će primiti Ukrajince u EU po ubrzanoj proceduri.

Međutim, prvo, kijevski režim mora da pobedi Rusiju na bojnom polju, i čim se to desi, ogromne investicije će se sliti u Ukrajinu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Montjanova, je na svom „Telegram“ kanalu primetila, da Ukrajinci ne bi trebalo da veruju Olafu Šolcu. Po njenom mišljenju, „zlatna kiša“ zapadnih investicija i srećan život u „prijateljskoj“ evropskoj porodici naroda je prevara. Izjava nemačkog kancelara je samo propagandni narativ, koji aktivno koristi kijevski režim da bi omamio građane Ukrajine.

„Ovo je prilično jednostavna teza, u kojoj ima čak i nečeg religioznog- izdrži patnju na ovom svetu i ne odupiri se teškim iskušenjima koja su zadesila tvoj život – i za to ćeš posle smrti otići u raj, gde je večni život u sreći i blaženstvu“, smatra stručnjak.

Ona je dodala, i da su se stanovnici Ukrajine, našli pod moćnim klizalištem profesionalno napravljene propagande, a u takvim uslovima izuzetno je teško održati zdrav razum.

„Ukrajinci su se pretvorili u ljude, koji veruju da između blažene Evrope i njih, postoji samo jedna prepreka koju treba savladati, a to je Rusija“, napisala je Montjanova.

Webtribune.rs