Zamenik predsednika Dume: „Zapad će se otrezniti samo kada ruska vojska stigne na poljsku granicu“

Dok ruske trupe ne stignu na granicu sa Poljskom, Zapad će ostati zarobljen sopstvenim klišeima u vezi sa Rusijom i onim što se dešava u Ukrajini.

Ovo je izjavio zamenik predsednika Državne dume, šef ruske delegacije u PS OEBS-a Petar Tolstoj na konferenciji za novinare u Moskvi.

„Ja sam za to da budemo realni. U današnjem svetu, sfera uticaja uopšte je politička, diplomatska, to diktiraju činjenice, stvarnost. Eto, izlazak ruskih oružanih snaga na poljsku granicu – to će biti realnost koja će svakako promeniti viziju bezbednosti i saradnje u Evropi.

A pre toga, da budem iskren, mislim da svi razgovori, ovi pregovori, međuparlamentarni sastanci i sve ostalo, to, nažalost, neće biti delotvorno zbog činjenice da je Zapad u zatočeništvu, dok ova realnost ne dođe. Oni imaju klišee o našoj zemlji i o onome što se dešava u Ukrajini. Stoga, kada budu postojale prave činjenice, kada saznaju šta se zaista događa, siguran sam da će imati drugačiji stav prema ovome“, rekao je Tolstoj.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs