Vučić: Moramo imati hrabrosti da Evropi kažemo i mišljenje koje ne mora da im se svidi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izavio je da moramo da idemo u Evropu i gledamo u Evropu i istakao da moramo imati istovremeno hrabrosti da njima u Evropi kažemo da hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost, hrabrost, i mišljenje koje ne mora da im se svidi.

Na Vidovdan se vidi bolje nego ikada da Srbija korača brzo napred, brže nego ikada u istoriji, da je nije lako zaustaviti na tom putu, rekao je Vučić na ceremoniji dodele vidovdanski odlikovanja.

Obraćajući se prisutnima, osvrnuo se i na i predsednički mandat koji je dobio od građana i kazao da ne postiji veća čast od da dva puta zaredom osvojiti u prvom krugu tako veliko poverenje i podršku naroda, ali ni veća obaveza, a ni odgovornost od te, posebno u teškim vremenima kakva su danas.

„U svakoj reči koju sam izgovorio o Vidovdanu mogli ste da vidite kontradiktornost, sva pitanja sa kojima se suočavamo, a ne možemo odgovore da pružimo. Da li nam je danas potrebnija hrabrost da čuvamo sve što je naše, ili je potrebnija mudrost da gradimo i razvijamo se dalje, ili pak po malo jednog i drugog“, rekao je on.

Rekao je da zna koliko danas nije popularno da se o tome govori, i koliko je lakše reći da moramo da se držimo samo hrabrosti, velike srpske kuraži.

„Ja bih rekao da kada delimo plate, penzije ljudi moraju da znaju da ih imamo zahvaljujući mudrosti i pameti, pogledu usmerenom u budućnost naše zemlje, i privlačenju investicija, jer bez toga ne bi bilo ni snažnije vojske a, ni snažnije Srbije. Neretko govorim zbog toga, znajući da će mi oduzeti deo popularnosti, da moramo da idemo u Evropu i gledamo u Evropu da bi imali što danas imamo i budućnost za našu decu“, podvukao je Vučić.

Istakao je da moramo imati istovremeno hrabrosti da njima u Evropi kažemo da hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost, hrabrost, i mišljenje koje ne mora da im se svidi.

Valjda je to Evropa različitosti, šarolikost pogleda na svet, dodao je on.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune