Naslovnica U FOKUSU Volodin: Priznanje Merkelove, Olanda i kijevskog režima dokaz za suđenje protiv njih

Volodin: Priznanje Merkelove, Olanda i kijevskog režima dokaz za suđenje protiv njih

Predsednik ruske Državne dume rekao je da su zapadni lideri planirali da započnu svetski rat sa predvidivim posledicama i da zbog toga zaslužuju kaznu za svoje zločine

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin rekao je da bi priznanje ukrajinskog rukovodstva, bivše nemačke kancelarke Angele Merkel i bivšeg francuskog predsednika Fransoa Olanda, da je svrha Minskih sporazuma bila da se Ukrajini „kupi vreme“ tokom kojeg će ojačati za nove sukobe sa Rusijom, trebalo da bude dokaz protiv njih za međunarodni vojni sud.

„Šef Saveta bezbednosti Ukrajine Aleksej Danilov priznao je da se kijevski režim spremao za rat sa Rusijom. Ova izjava, kao i otkrića Merkelove i Olanda da su sporazumi iz Minska bili način da se Kijevu ‘kupi vreme’, još jednom potvrđuju koliko je bila realna i ozbiljna pretnja za bezbednost ne samo za stanovnike Donbasa, već i za celo stanovništvo Rusije“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

On je dodao da priznanja predstavnika kijevskog režima i bivših lidera Nemačke i Francuske treba da budu iskorišćena kao dokaz protiv njih za međunarodni vojni tribunal.

Kako je ocenio predsednik Državne dume, rukovodstvo Ukrajine, Merkelova i Oland su „planirali da započnu svetski rat sa predvidivim posledicama i zaslužuju kaznu za svoje zločine“.

„Odluka o pokretanju specijalne vojne operacije je sprečila katastrofu i smrt ogromnog broja ljudi“, zaključio je Volodin.

Početkom decembra, bivša nemačka kancelarka Angela Merkel priznala je da je svrha Minskih sporazuma bila da se Ukrajini „kupi vreme“ tokom kojeg će ojačati za nove sukobe sa Rusijom i dodala da NATO nije bio u stanju da pruža vojnu podršku kijevskom režimu u meri u kojoj to čini danas.

„Ona je to vreme iskoristila da ojača“, ukazala je Merkelova i dodala da „Ukrajina iz 2014/2015. nije Ukrajina koju vidite danas“.
Ona je istakla da bi ruski predsednik Vladimir Putin tada „lako pregazio“ Ukrajinu.

Bivši predsednik Francuske Fransoa Oland, koji je takođe učestvovao u sklapanju sporazuma iz Minska 2015. godine, izjavio je da je Angela Merkel govorila istinu kada je rekla da su Minski sporazumi bili samo kupovina vremena za Ukrajinu.

„Angela Merkel je u pravu. Sporazumi iz Minska su za neko vreme sprečili rusku ofanzivu“, rekao je Oland za „Kijev indipendent“.
On je istakao da je Zapad taj „predah“ iskoristio kako bi sprečio bilo kakve ruske pokušaje za napad na Ukrajinu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

(RT)