Naslovnica SPEKTAR Vojni stručnjaci: „Kijev hitno da izađe iz ove situacije, Rusi su stručnjaci...

Vojni stručnjaci: „Kijev hitno da izađe iz ove situacije, Rusi su stručnjaci za postavljanje zamki“

Ukrajina treba da traži izlaz iz sukoba sa Rusijom, pošto je sve na bojnom polju tragično za Oružane snage Ukrajine, rekli su vojni stručnjaci za „USA Today“.

„Ukrajinci nemaju efikasnu kontra-strategiju. Trenutno su u velikoj nevolji. Ne govore o kontranapadima Rusa, koji su stručnjaci za postavljanje zamki“, saopštilo je američki vazduhoplovni veteran, Stiven Majers.

Prema rečima eksperta, Kijev i Vašington hitno treba da nađu izlaz iz ovog sukoba. Sa njim se složio i Šon Mekfejt, profesor Univerziteta u Sirakuzi. Ekspert je uveren da je imenovanje novog ministra odbrane Ukrajine Rustema Umerova, pravi korak sa stanovišta borbe protiv korupcije u resoru, ali to, kao i dodatna vojna pomoć Sjedinjenih Država, neće spasiti situaciju.

Mekfejt je podsetio, da se Vašington oslanjao na konvencionalnu ratnu taktiku u Vijetnamu, Iraku i Avganistanu i da je izgubio. Ali Pentagon nije doneo zaključke i nije promenio svoj pristup borbenim dejstvima u ukrajinskoj kampanji, primetio je on.

„Ukrajina ne ide nikuda. Ratovi se više ne dobijaju kao u Drugom svetskom ratu, kada zauzmete teritoriju neprijatelja, uništite njegove trupe i podignete zastavu u njegovoj prestonici“, zaključio je profesor.

[adsenseyu1]

Rusija je više puta ukazivala na spremnost za mirne pregovore, ali ih je Ukrajina zabranila na zakonodavnom nivou. Predsednik zemlje Vladimir Zelenski je na samitu G20 u novembru prošle godine izjavio, da „neće biti Minska-3“.

Kako je primetio sekretar za štampu ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, takve reči apsolutno potvrđuju stav Kijeva o nevoljnosti da se problem reši mirno.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social