Ukrajinski ministar najavljuje haos Rusima: „Niste još videli glavnu kontraofanzivu“ – Tek dolazi

       

Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov, izjavio je za „Financial Times“ iz Londona: „Glavni događaji ukrajinske kontraofanzive još nisu došli. Kada se to dogodi, videćete sve. Svi će videti sve.“

Reznikov je rekao, da glavne rezerve i snage ukrajinske vojske, uključujući većinu brigada obučenih na zapadu i opremljenih NATO tenkovima i oklopnim vozilima, još uvek nisu bile uključene u vojne operacije.

Ukrajinski ministar odbrane takođe se osvrnuo na samit NATO-a koji će se održati 11. i 12. jula u Litvaniji, priznavajući da je teško da se Ukrajina pridruži NATO-u dok rat traje.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Shvatamo da tokom konflikta nije verovatno da će biti doneta jedinstvena politička odluka, iako je moguće poslati jasnu poruku i formulisati jasnu nameru“, rekao je Reznikov.

Ukrajinska vojska tvrdi da je povratila oko 130 kvadratnih kilometara zemlje, ali Rusija kontroliše oko 604.000 kvadratnih kilometara.

Rusija tvrdi da su od 4. juna, kada je ukrajinska kontraofanziva počela, Ukrajinci imali preko 13.000 poginulih vojnika i izgubili 259 tenkova i 780 oklopnih vozila.

Hal Turner – uredničko mišljenje

Tokom protekle tri nedelje od početka „Kontraofanzive“, sve što sam video su uništeni, razneseni i goreći ukrajinski tenkovi, vozila za borbu pešadije i oklopna vozila (snabdeveni od strane Zapada).

Uprkos svim tehnologijama Zapada, elektronskom prisluškivanju, obaveštajnim podacima, nadzoru i izviđanju, satelitima, šifrovanim komunikacijskim sistemima, oružjem, artiljerijom, sistemima za višestruko lansiranje raketa, sistemima protivvazdušne odbrane, plaćenicima i milijardama dolara/evra u gotovini, čini se da Rusi i dalje nemilosrdno tuku Ukrajinu.

Zapravo, ovaj ceo sukob bi se završio mesecima ranije, i mnogi životi bi bili spaseni, da se Zapad samo držao svog posla.

Svi ljudi koji su umrli u Ukrajini, umrli su zbog arogancije i mešanja Zapada. Zapad jednostavno nije mogao da prihvati da postavljanje američkih protivraketnih odbrana u Ukrajini predstavlja crvenu liniju za Rusiju.

Umesto toga, Zapad je odustao od obećanja da se NATO „neće širiti ni za jedan inč istočno“, što su obećali 1990-91, i počeo je da okružuje Rusiju članovima NATO-a, NATO trupama i NATO projektilima. Rusiji je to dosadilo i rekla je „dosta je bilo“.

Sada, Zapad – u svojoj aroganciji – misli da može da nametne stvari. Ne može. To se svakodnevno dokazuje na bojištu.

Dakle, ako ukrajinski ministar odbrane misli da postoji bilo kakva nada za svoju malu državu i njenu „kontraofanzivu“ koja uvek dolazi, ali nikada ne stiže, trebalo bi da pogleda realnost. Ukrajina je izgubila. Tačka. Kraj.

 

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte