UDARNO – Ruski poslanik iznenadio Zapad: Eskalacija situacije oko Ukrajine rezultiraće neočekivanim posledicama po SAD

Pokušaji snažnog ekonomskog pritiska na Rusku Federaciju u pozadini specijalne operacije u Ukrajini napraviće nepredviđene posledice na račun Sjedinjenih Država.

Deputat Državne dume Vjačeslav Nikonov došao je do ovog zaključka nakon analize odluke Vašingtona da uvede nove sankcije Rusiji.

Nikonov je na Prvom kanalu detaljno govorio o stavu američkih vlasti, a objasnio je i zašto će napeta situacija oko Ukrajine dovesti do neočekivanih posledica po SAD.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Vjačeslav Nikonov je pre svega skrenuo pažnju na to da će se Zapad, pokušavajući da „kazni” Rusiju zbog pokretanja specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, suočiti sa određenim geopolitičkim poteškoćama.

Tako će zaoštravanje ukrajinske krize zapravo postati katalizator opasnih međunarodnih procesa, što ukazuje na skori razlaz između SAD i kolektivnog Zapada.

Prema rečima poslanika, napeta situacija oko Ukrajine rezultiraće neočekivanim posledicama po SAD. Vašington ne shvata da više nije u stanju da utiče na velike međunarodne događaje bez ikakve štete po sebe.

Tako se svako mešanje u poslove drugih zemalja pretvara u sopstvene probleme za američku državu.

„Zapravo, Zapad je i monolitan i nije. On nije monolitna čak ni unutar Sjedinjenih Država. Sada ćemo videti kako će trenutna situacija podeliti američko društvo. Doći će do sukoba između republikanaca i demokrata“, objasnio je Nikonov.

Političar je izrazio uverenje da je malo verovatno da će SAD moći da drže situaciju u svojim rukama, pošto više nisu u stanju da kontrolišu situaciju u međunarodnoj areni.

Svaki pokušaj Vašingtona da se meša u međunarodne događaje biće fatalna greška za Amerikance.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs