Novi gaf Bajdena: „Putin može opkoliti Kijev ali nikada neće osvojiti srca Iranaca“ – VIDEO

Novi gaf američkog predsednika Bajdena deli se na društvenim mrežama.

Američki predsednik Džo Bajden je tokom tradicionalnog govora u Kongresu o stanju nacije napravio gaf, pošto je pomešao Ukrajince sa Irancima dok je govorio o tekućim previranjima u Evropi i napadu Rusije na susednu Ukrajinu.

“Putin može opkoliti Kijev tenkovima, ali nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda“, rekao je Bajden u pripremljenom govoru, a prenosi “Foks njuz“.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Takva njegova izjava je odmah naišla na oštre reakcije političke opozicije, novinara i političkih komentatora, koji su na društvenim mrežama počeli da ismevaju njegovu grešku.

Na društvenim mrežama ubrzo se pojavio i snimak na kojem se vidi kako potpredsednica SAD Kamala Haris u trenutku Bajdenovog gafa, stojeći iza njega, tiho izgovara „ukrajinski“.

Ovaj trenutak njegovog obraćanja je brzo postao viralan na mreži jer su politički komentatori, poput Sebastijan Gorke, bivšeg saradnika Donalda Trampa, počeo je deli snimke ovog obraćanja, označavajući ih heštagom #senilni predsednik.

Mnogima je bila zanimljiva reakcija potpredsednice SAD Kamale Haris. Ona je u trenutku Bajdenovog govora sedela iza njega, pa su kamere snimile njenu reakcija čim je Bajden napravio gaf. Haris se zagledala ispred sebe kao da o nečemu razmišlja i potom je delovalo kao da je nešto prošaputala.

Republikanski kongresmen Tomas Masi je takođe prokomentarisao ovaj govor.

„Da li neko govori bajdenovski? Možete li mi ovo prevesti?“, rekao je on.

Bilo da je u pitanju gaf, mucanje ili geografska konfuzija, Bajden se i ranije suočavao sa pitanjima o svojoj „mentalnoj razboritosti koja je potrebna da bi efikasno obavljao dužnost predsednika“.

 

(b92,tanjug)