Rusi osvojili Herson – NATO neće intervenisati u Ukrajini

Rat u Ukrajini ulazi u sedmi dan. Novi pregovori su zakazani za sredu, mada deluje da niko previše ne veruje u njih. Sankcije Rusiji sve strože.

Žestoke borbe vode se u Žitomiru i Marijupolju. Rusi javljaju da je Herson pao u njihove ruke.

Ako je Herson pao, onda je to najveći grad u Ukrajini koji su ruske snage do sada zauzele. Tokom noći ruske trupe su viđene u gradu a gradonačelnik Hersona je rekao da su zauzeli železničku stanicu i luku.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Ruske jedinice sletele su i u Harkov, drugi najveći u Ukrajini, u noći s utorka na sredu, saopštila je ukrajinska vojska, navodeći da se u tom gradu na istoku Ukrajine vode stalne borbe.

Kako je objavila Ukrajina, nešto pre 4 sata ujutro po našem vremenu, ruski vojnici sleteli su u Harkov i napali bolnicu vojno-medicinskog kliničkog centra na severu grada.

Šef policije regije Harkov Volodimir Timoško rekao je novinarima da nijedan ukrajinski vojnik nije ubijen u pucnjavi, prenosi BBC.

Ambasador: Zelenski je pretio nuklearnim oružjem

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko je rekao da ruska vojska ima najvažniji zadatak da civili i građanski objekti ostanu izvan vojne akcije.

Ambasador je u Jutru TV Prve rekao da je cilj specijalna vojna akcije zaštitta oblasti Donjecka i Luganska.

„Cilj je da se završi genocid i uništavanje naroda u prethodnih osam godina, koje su ove države zataržile od Rusije“, rekao je on.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE