IŠČENKO: Kretanje ukrajinske delegacije pomoglo da se locira gde se zaista nalazi Zelenski

Pregovori Moskve i Kijeva, koji su se odvijali u Belorusiji u pozadini specijalne operacije demilitarizacije Ukrajine, postali su određeni faktor koji je omogućio da se tačno razume gde se nalazi ukrajinski lider Volodimir Zelenski.

Ovaj zaključak je doneo ruski politikolog Rostislav Iščenko, komentarišući sastanak ruske i ukrajinske delegacije.

U svom ekskluzivnom tekstu za novinski portal Ukraina.ru, Iščenko je govorio o čudnoj putanji predstavnika Kijeva, a takođe je objasnio kako je to pomoglo da se utvrdi pravo boravište Zelenskog.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Rostislav Iščenko je skrenuo pažnju na zanimljive događaje koji su se desili pre pregovora Rusije i Ukrajine u Belorusiji.

Tako je ukrajinska delegacija izabrala nesvakidašnji put do Gomeljske oblasti, gde su održane konsultacije, prolazeći kroz Poljsku. Takvi trikovi su, najverovatnije, sprovedeni s razlogom – oni pokazuju da je Zelenski odavno napustio ukrajinsku teritoriju.

Prema rečima politikologa, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dugo je bio odsutan iz Kijeva, pa čak i iz Lavova. O tome svedoči ruta kijevske delegacije, koja je u Belorusiju stigla iz Poljske. Treba napomenuti da ukrajinski predstavnici nisu viđeni na ukrajinsko-poljskoj granici na dan razgovora.

Iščenko je napomenuo da su kretanja ukrajinske pregovaračke delegacije pomogla da se utvrdi gde se ustvari nalazi Zelenski. Tako je predsednik Ukrajine trenutno pobegao sa ukrajinske teritorije i sklonio se u Poljsku.

Najverovatnije je evakuisan pre nekoliko dana, kada je Rusija tek počela da sprovodi specijalnu operaciju demilitarizacije Ukrajine.

Webtribune.rs