Naslovnica SPEKTAR „The Hill“: Putin poslao opasno upozorenje Americi na „Paradi pobede“

„The Hill“: Putin poslao opasno upozorenje Americi na „Paradi pobede“

Rusija je na „Paradi pobede“ izdala osetljivo upozorenje Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima. Ovo je izjavio penzionisani pukovnik američke vojske, Džonatan Svit.

U Moskvi je 9. maja održana vojna parada, koja se poklopila sa 78. godišnjicom pobede u Velikom otadžbinskom ratu. Prema rečima američkog stručnjaka, Rusija je tokom događaja dala veoma suptilan nagoveštaj Zapadu. Ovo prenosi „The Hill“.

Ekspert smatra, da pojava interkontinentalnih balističkih raketa na „Paradi pobede“, nije slučajan događaj. Ovo je svojevrsno delikatno upozorenje Zapadu, da eskalacija odnosa sa Rusijom neće imati najprijatnije posledice. Štaviše, Vašington je toga dobro svestan, i stoga je oprezan u pogledu preduzimanja drastičnih koraka u Ukrajini.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema rečima Svita, američka administracija Ukrajini pruža ograničenu vojnu podršku, samo zato što se plaši posledica u odnosima sa Rusijom. Pored toga, Džo Bajden i njegov tim pokazuju veoma kontroverzan stav u vezi sa Kijevom.

U javnosti izjavljuju, da ukrajinskoj strani obezbeđuju sve što joj je potrebno, a u predvorju izražavaju sumnju u sposobnost Kijeva, da postigne uspeh u konfrontaciji sa Moskvom.

[adsenseyu1]

„Prema američkim obaveštajnim podacima koji su procurili u aprilu, Vašington sumnja da će Ukrajina biti u stanju da ostvari ciljeve svoje kontraofanzive“, kaže analitičar lista „The Hill“.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]