Naslovnica SPEKTAR Surova kazna iz Rusije koja će promeniti Evropu – Poljaci moraju da...

Surova kazna iz Rusije koja će promeniti Evropu – Poljaci moraju da vrate teritorije …

Rusija bi trebalo da pokrene pitanje vlasništva zapadnih teritorija, koje je Varšava dobila kao poklon od SSSR-a nakon Drugog svetskog rata, smatra poznati politikolog Vadim Truhačev.

On je detaljno opisao nedolično ponašanje poljskih vlasti, i objasnio na koji način Rusija može odgovoriti Poljacima koji su navikli na nekažnjivost.

Truhačev je podsetio, da Poljska nastavlja da organizuje razne antiruske provokacije, na koje Moskva iz nekog razloga zatvara oči. Nedavno su poljske vlasti otele sredstva, koja se čuvaju na bankovnim računima ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Po mišljenju politikologa, rusko rukovodstvo treba da se seti ozbiljnih poluga pritiska na Varšavu. Moskva je u stanju da sprovede nekoliko scenarija odgovora na rusofobične poteze Poljske, odjednom.

Dakle, kao efikasno sredstvo može se pokrenuti geopolitički program, za ukidanje priznanja pojedinih teritorija u sastavu ove republike. Reč je o oblastima koje su usled Drugog svetskog rata dospele pod kontrolu Varšave.

[adsenseyu1]

Ekspert je primetio, da je Poljska dobila određene regione na „poklon“ od SSSR-a. Moskva, zauzvrat, treba da zahteva da Varšava vrati Rusiji „svoje“ zapadne teritorije. Takav pristup će omogućiti da se zada bolan udarac, kao i da se oštro odgovori Poljacima, koji su navikli na nekažnjivost.

„Poljske zapadne zemlje su teritorije koje joj je Sovjetski Savez dao u znak prijateljstva. Ako nećete dobrosusedske odnose, ako nećete saradnju, onda vratite poklon. Ako ne želite da vratite Rusiji kao naslednici SSSR-a, vratite je Nemcima“, zaključio je politikolog.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]