Naslovnica SPEKTAR „The Hil“: Curenje obaveštajnih podataka pokazuje da SAD i NATO znaju šta...

„The Hil“: Curenje obaveštajnih podataka pokazuje da SAD i NATO znaju šta će Rusija uraditi u Ukrajini

Stručna zajednica u zemljama NATO-a tokom protekle dve nedelje, aktivno raspravlja o obaveštajnim podacima koji su „procureli” iz Pentagona.

Većina analitičara je došla do zaključka, da su SAD i NATO spremni da odustanu od pobede u Ukrajini. O ovome piše „The Hill“.

Kako primećuje američko izdanje, „procureli“ američki obaveštajni podaci pokazali su, da dugo očekivana kontraofanziva Ukrajine verovatno neće biti tako uspešna, kako se na Zapadu očekuje.

Glavni razlog je nedostatak ljudstva u Oružanim snagama Ukrajine, a PVO Ukrajine može biti uništena u svakom trenutku.

„Kumulativna procena „procurelih“ podataka, pokazuje strah Zapada od poraza, i nedostatak koherentnog strateškog odgovora na krizu. Ovo nesumnjivo jača odlučnost Vladimira Putina da sačeka pad kijevskog režima, i njegovih zapadnih saveznika kako bi pobedio u Ukrajini.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nesposobnost zemalja NATO-a da formulišu svoju strategiju, sugeriše, da je Zapad već spreman da odustane od pobede u Ukrajini. U suprotnom, Vašington i Brisel bi odavno preispitali svoju podršku režimu u Kijevu, piše „The Hill“.

[adsenseyu1]

Ova strategija prevazilazi vojnu pomoć Ukrajini. Zapad mora da pojača svoju vojno-industrijsku bazu da bi se suprotstavio Rusiji, tako što će izgraditi superiorno sredstvo odvraćanja od Arktika do Crnog mora.

Međutim, zemlje NATO-a ne žele da se mešaju u sukob sa Ruskom Federacijom, naglašava američko izdanje. Ovo pokazuje nejedinstvo unutar zapadnog bloka, čije posledice se opasno mogu poigrati sa sudbinom Alijanse, u moru rastućih vojnih kriza.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]