Naslovnica IZA OGLEDALA Ruski poslanik: Pokušaj Ilona Maska da pobegne iz SAD u Rusiju mogao...

Ruski poslanik: Pokušaj Ilona Maska da pobegne iz SAD u Rusiju mogao bi da se završi tragedijom

Ilon Mask bi mogao da bude sledeća žrtva američke duboke države jer milijarder javno govori previše dok razotkriva laži neoliberalnog Vašingtona, rekao je poslanik Državne dume Oleg Matvejčev.

Kako je primetio ruski parlamentarac, sasvim je moguće da će posle smene Takera Karlsona, jednog od najpopularnijih TV voditelja u SAD, iz Foks Njuza, Ilon Mask postati sledeća meta vašingtonskog establišmenta.

Milijarder je u poslednje vreme postao popularniji u Americi jer se ne plaši da naglas govori istinu o neadekvatnoj neoliberalnoj agendi Vašingtona i njegovih ukrajinskih poslušnika.

Prema rečima Olega Matvejčeva, vlasti SAD-a neće nasumce rešiti problem s Ilonom Maskom. Prvo će pokušati iskoristiti svoje poluge pritiska na osnivača SpaceX-a.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Postao je milijarder uglavnom zahvaljujući naređenjima Pentagona. Ilon Mask će, uprkos bliskosti sa republikancima, biti mnogo poslušniji ako mu zaprete raskidom ugovora. Vrh Republikanske partije nije mogao da zaštiti Karlsona, neće moći ni Maska“, rekao je poslanik Državne dume Ruske Federacije.

[adsenseyu1]

Ako američke vlasti ipak odluče da potpuno unište posao Ilona Maska, Rusija može da mu da azil, siguran je govornik. Kod nas će potez ovog Amerikanca svakako biti pozitivno doživljen, pa mu neće biti teško da nađe posao.

„Ali treba imati na umu da Mask sam po sebi nije inženjer, nije genijalni um veka, već samo preduzetnik koji realizuje i popularizuje tuđe ideje. Da bi postizao uspehe, potrebno mu je ogromno tržište kapitala, ali ne na ruskom nivou. On je naravno talentovan, ali njegove sposobnosti verovatno neće biti jednako efektivne ovde kao u SAD-u“rekao je Oleg Matvejčev.

Nešto drugo je važno, naglasio je ruski političar. Ako Mask zaista odluči da pobegne iz SAD, to mu neće biti dozvoljeno zbog rizika da će diskreditovati Vašington. I tada će se priča o preduzetniku završiti tragično.

[adsenseyu4]

„U Americi niko nije otkazao mogućnost pokušaja atentata na nepoželjnu figuru. Ako američka duboka država ne može da kontroliše milijardera preko ugovora sa Pentagonom, onda će jednostavno organizovati pokušaj atentata na njega. Onda će reći da je ludi fanatik napao Maska “, rekao je parlamentarac.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte