Naslovnica SPEKTAR Strašno razaranje u Ukrajini: Rusi Iskanderima uništili voz sa oklopnim vozilima i...

Strašno razaranje u Ukrajini: Rusi Iskanderima uništili voz sa oklopnim vozilima i dve brigade

Ruski operativno-taktički raketni sistemi Iskander uništili su voz sa oklopnim vozilima i pogodili područja koncentracije dve ukrajinske brigade, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Agencija je objavila i snimak udara sa karakterističnim snažnim eksplozijama. Natpis na video snimcima pokazuje da je rakete lansirao OTRK Iskander.

Kako je pojasnilo ministarstvo, obaveštajci su u regionu Nikolajeva identifikovali mesto utovara za voz sa oklopnim vozilima 38. odvojene brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine za pojačanje jedinica na liniji fronta.

„Koordinate cilja su u najkraćem mogućem roku prebačene na posadu zemaljskog raketnog sistema, koja je izvršila udar visoke preciznosti. Usled raketnog udara uništeno je mesto utovara“, naglašavaju u resoru.

Pored toga, raketni udar je uspeo da pogodi područje koncentracije jedinica 72. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini Kurahova u pravcu Donjecka.

Neprijatelj je pretrpeo gubitke u ljudstvu, opremi i municiji, saželo je Ministarstvo odbrane.

[adsenseyu1]

Domet gađanja operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander može da dostigne 500 kilometara. Njegov arsenal uključuje balističke i krstareće rakete, koje stvaraju lažne elektronske smetnje dok se približavaju cilju.

Rakete su praktično neranjive na sisteme protivvazdušne odbrane. Krstareće rakete mogu da lete na ultra malim visinama i zaobilaze teren.

Ministarstvo je ranije danas saopštilo da su u protekla 24 sata ruske avijacije, artiljerije i raketne snage pogodile neprijateljsko osoblje i opremu u 102 oblasti.

Između ostalog, bilo je moguće uništiti tri skladišta municije u oblastima Kiselevka i Šljahovoj u Hersonskoj oblasti, kao i Kramatorsk u DNR.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social