Naslovnica SPEKTAR Starikov: Rusi su započeli operaciju „Ljuljaška“ – Teško će to neko zaustaviti

Starikov: Rusi su započeli operaciju „Ljuljaška“ – Teško će to neko zaustaviti

„Generalštab Vojske Ruske Federacije još uvek nije uveo svoje glavne snage u borbu, a položaj ukrajinske vojske je već izuzetno težak. To priznaju i sami ukrajinski analitičari.

“Situacija je zaista vrlo ozbiljna. Koliko dugo će ovo trajati? Ovo je samo početak.

Protivnik je uveo glavne snage u borbu. I on će nastaviti da uvodi glavne snage, nakupio je određene rezerve, i pritisak će se samo povećavati”, rekao je bivši pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine, Oleg Starikov.

Prema njegovim rečima, ruska vojska koristi “tehniku ljuljaške”. Mehanika ove tehnike je vrlo jednostavna: Generalštab Ukrajine premešta brze rezerve, uzimajući ih sa linije borbenog kontakta. Ali, uzimajući ih odatle, smanjuje se prisutnost kontingenta na drugim delovima fronta.

To znači da je linija odbrane Vojske Ukrajine tamo postala tanka. Rusi znaju za ovo, uveren je stručnjak.

Zato će Vojska Ruske Federacije napasti na tom mestu – pritiskaće, i Vojska Ukrajine moraće da premešta iste rezerve. I takozvane “ljuljaške” će na kraju dovesti do ogromnih problema, zaključio je Starikov.

Ističe da Generalštab Rusije veruje da što više ovih napada bude, time će se brže “ljuljaške“ rasklatiti, i zatim će biti nemoguće zaustaviti Ruse. Ovo znači samo jedno, front može skoro kolabirati, dodaje ukrajinski analitičar.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social