Šta se to kreće prema nama: Zašto NASA i veliki mediji kriju da je meteor nedavno razorio Iran?

Asteroid striking the Earth

Sve oči su sada uprte u Iran zbog novog nuklearnog sporazuma… je l’ da? A šta se dešava sa činjenicom da je meteor nedavno pogodio Iran?

Velike su šanse da se ovde, u stvari, radi o prikrivanju činjenica i da je nuklearni sporazum samo način da se zaokupi pažnja javnosti. Ipak je Amerika jedina zemlja koja je koristila nuklearno oružje u poslednjih 70 godina.

Dakle, dok se pažnja javnosti skreće na nuklearni sporazum ili smrt lava Sesila, niko ne pridaje značaja tome što je meteor pogodio Iran (moguće je da je zapravo bilo više udara) i to pre svega nekoliko dana.

Iran je potvrdio da je do udara meteora došlo negde u severnom delu zemlje.

Mohamed Ali Ahani, direktor tima za krizne situacije iz Kazvina je izjavio da je meteor pao na područje pokrajine Kazvin. Prijavljeno je da su delovi meteora pogodili područja Ešteharda, pokrajine Alborz i Arsalan Kasemija, što je potvrdio i guverner Boen Zahre, okruga u pokrajini Kazvin.

Lokalni izvori tvrde da je došlo do nezamislivog razaranja.

https://youtu.be/hzopyDhc_PE

https://youtu.be/IdS_hykrIj8

Čak i da udar nije bio strašan, postavlja se pitanje zašto NASA ćuti o ovom događaju? Zašto nije prenela vest o udaru meteora? Čemu ta mukla tišina?

Neki mediji u Italiji su preneli ovu informaciju.  Ipak, kada potražite podatke o ovom događaju među vestima sa Gugla, nećete dobiti zadovoljavajući rezultat pretrage.

Jedino do čega možete doći su kritike nekih blogera upućene NASA-i zbog toga što nije javno priznala da je došlo do udara meteora.

Iako je NASA demantovala tvrdnje da će u septembru doći do razarajućeg udara asteroida, sada, nakon ignorisanja događaja koji se već dogodio u Iranu, postaje jasno zašto mnogi ljudi ne veruju izjavama NASA-e.

Analize nezavisnih analitičara koje se ne prenose u velikim medijima govore da je dolazak meteora počeo i da je ovaj slučaj samo prvi u nizu a da prava katastrofa tek dolazi u septembru, kao što nezavisni mediji tvrde.

Webtribune.rs