SRAMOTA SRBIJE: Srpska glumica, nekadašnja filmska diva sada je korisnica narodne kuhinje FOTO

Nekadašnja filmska diva SFRJ Vesna Pećanac slikana je u narodnoj kuhinji, a niko, verovatno, ne bi ni bio svestan ove činjenice da patrijarh Porfirije nije posetio kuhinju Verskog dobrovoljnog starateljstva u Beogradu, pa je na fotografijama s tog događaja osvanula i čuvena glumica.

Tako se saznalo da je supruga kultnog reditelja Živka Nikolića, koja je tokom karijere ostvarila brojne uloge u najznačajnijim filmovima jugoslovenske kinematografije, danas došla u situaciju da se hrani u humanitarnoj menzi.

Mnogima koji su videli ove slike i ostavljali komentare na društvenim mrežama nije jasno kako je glumica dospela u ovako tešku egzistencijalnu situaciju.

Međutim, ovo je samo neka vrsta raspleta zle sudbine Vesne Pećanac, svojevremeno jedne od najlepših i najtalentovanijih glumica u Jugoslaviji.

Vesna Pećanac je imala težak život, o kom je i govorila za domaće medije.

„U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: ‘Meni su svi bedemi srušeni’. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život“, ispričala je Vesna svojevremeno za „Novosti“.

Takav je tegoban život filmske dive, koja je igrala u kultnim filmovima „Lepota poroka“, „Smrt gospodina Goluže“, „Iskušavanje đavola“, „Čudo neviđeno“ i serije „Đekna“.

 

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(b92)