Naslovnica U FOKUSU Spremaju se nova hapšenja u Zvečanu: Specijalci zauzeli položaje oko zgrada

Spremaju se nova hapšenja u Zvečanu: Specijalci zauzeli položaje oko zgrada

       

Pokušaj hapšenja sprovode, pretpostavlja se, predstavnici policije u civilu

Kosovska policija u Zvečanu trenutno pokušava da izvede nova hapšenja Srba, saznaje „Kosovo onlajn“.

Glavna ulica u Zvečanu je blokirana sa obe strane. Građani su vidno uznemireni, jer se odjednom pojavilo više vozila iz kojih su izašli specijalci i zauzeli položaje oko zgrada.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Pokušaj hapšenja sprovode, pretpostavlja se, predstavnici policije u civilu, dok se vozila specijalnih jedinica nalaze na nekoliko raskrsnica u Zvečanu, a dva džipa su parkirana na raskrsnici kod benzinske pumpe. U njima se nalazi više pripadnika specijalnih jedinica sa dugim cevima i punom ratnom opremom.

Gotovo istovremeno sa informacijama o akciji o tzv. kosovske policije u Zvečanu, meštani se javljaju da je helikopter Kfora sleteo je u Žitkovcu, u ovoj opštini.

„Kosovo onlajn“ nezvanično saznaje da sletanje helikoptera nije povezano sa akcijom specijalnih jedinica Kosovske policije u centru Zvečan, jer je let bio planiran ranije u sklopu redovnih aktivnosti Kfora.

[adsenseyu1]

Podsećamo, danas je već uhapšen još jedan Srbin. Specijalne jedinice policije tzv. Kosova privele su oko 10 časova Nenada Orlovića.

Večeras se povodom ovih hapšenja oglasio i Žozep Borelj, šef EU diplomatije, koji je istakao da se eskalacija situacije nastavlja i da su izuzetno zabrinuti zbog opasne situacije na severu Kosova.

Večerašnja akcija hapšenja u Zvečanu usledila je nakon ove Boreljove izjave.

Pripadnici tzv. kosovske policije ne dozvoljavaju da se priđe mestu koje je blokirano a niko od građana ne zna šta se dešava u neposrednoj blizini njihovih kuća i stanova.

(RT)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]