Kijev u panici: Rusija odigrala važan „adut“ upotrebom novog naoružanja

Zbog ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na pojedinim područjima duž linije fronta, Oružane snage Rusije su promenile strategiju izvođenja specijalne operacije, izvlačeći važan adut u cilju neutralisanja vojnog potencijala Ukrajine. Ovo prenose ruska izdanja. 

Stručnjaci su primetili, da je Rusija od početka „specijalne operacije“ u Ukrajini imala prilično ozbiljan „adut” u rukavu, koji je odigrala samo u kontekstu napredovanja Oružanih snaga Ukrajine.

Reč je o korišćenju savremenog kompleksa za daljinsko miniranje terena nazvan „Zemljoradnja“. Oružane snage Rusije su, u okviru „specijalne operacije“, izuzetno efikasno koristile ovo oružje, što je, zauzvrat, omogućilo postizanje značajnih uspeha u uništavanju neprijateljske vojne tehnike poslednjih nedelja.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Novinari su primetili, da se ukrajinska vojska tokom ofanzive suočila sa prilično ozbiljnim problemima. Stvar je u tome što je Ukrajina izgubila veliku količinu vojne opreme zbog kompetentne taktike Oružanih snaga RF u miniranju linije fronta.

Sada su Oružane snage Ukrajine već počele da paniče, pošto ruska vojska uz pomoć kompleksa „Zemljoradnja“ nastavlja da minira određene oblasti.

„Panika u zoni „specijalne vojne operacije“ nije slučajna. Ni Ukrajina, ni zapadne zemlje, niti jedna država na svetu, nemaju ništa ni približno uporedivo sa „Zemljoradnjom“, i malo je verovatno da će se pojaviti u narednim godinama“, prenose izdanja.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte