Naslovnica SPEKTAR Šokantni Bajdenovi planovi za Rusiju!

Šokantni Bajdenovi planovi za Rusiju!

Američke vlasti, na čelu sa predsednikom Džoom Bajdenom, žele da isprovociraju Rusiju da napadne Poljsku. To je na „Jutjub“ kanalu „Judging Freedom“ izjavio bivši oficir američke vojne obaveštajne službe, Toni Šafer.

„Bajdenova administracija želi da oni (Rusija) napadnu Poljsku. Ali Rusi to neće učiniti“, rekao je on.

U Poljskoj i Rumuniji, primetio je Šafer, stotine oficira NATO-a rade na pomoći Oružanim snagama Ukrajine. SAD su, dozvoljavajući Ukrajini da izvrši udare na rusku teritoriju, efektivno primorale Moskvu da smatra vojna postrojenja u ovim zemljama kao legitimne mete.

Zapad se nadao da „sve što se dešava u Ukrajini ostaje u Ukrajini“. Međutim, sada su SAD i neke zemlje članice NATO-a odlučile da promene situaciju, smatra ekspert.

Šafer je ranije izjavio da su Sjedinjene Države, dozvoljavajući Ukrajini da napadne rusku teritoriju američkim oružjem, pružile Moskvi priliku da uzvrati.

Međutim, naglasio je bivši obaveštajac, ruski predsednik Vladimir Putin veoma mudro reaguje na zapadne provokacije i povlači jasne granice svojih crvenih linija.

Nekoliko dana ranije, Bajden je dao zeleno svetlo kijevskim vlastima da izvrše udare američkim oružjem po ciljevima na ruskim teritorijama. Ova odluka je vezana za probleme ukrajinskih oružanih snaga na harkovskom pravcu.

Vladimir Putin je izjavio, da napadi na Rusku Federaciju uz učešće zapadnih zemalja, znače njihov direktan rat protiv Rusije, Moskva će reagovati.

„Na kraju, ako vidimo da se ove zemlje uvlače u rat protiv nas – a to je njihovo direktno učešće u ratu protiv Ruske Federacije – onda zadržavamo pravo da postupimo na sličan način“, rekao je šef države.

Ruski lider je takođe posebno istakao da NATO mora da bude svestan „sa čime se igra“.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social