Naslovnica SPEKTAR Šokantne izjave Medvedeva: Trojica bednika šalju tenkove u Ukrajinu koje ćemo mi...

Šokantne izjave Medvedeva: Trojica bednika šalju tenkove u Ukrajinu koje ćemo mi odmah pretvoriti u zarđalo staro gvožđe

Modernizovani tenkovi T-72 i Leopard, koji se isporučuju Ukrajini, uskoro će postati zarđali staro gvožđe i neće spasiti „veštačku zemlju“ koja se raspada, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

On je napomenuo da se Volodimir Zelenski sastao danas u Lavovu sa predsednicima Poljske i Litvanije Andžejem Dudom i Gatanasom Nausedom.

Prema Medvedevu, ova „trojica bednika“, pateći od imperijalnih ambicija i neuspeha svojih zemalja u prošlosti, „mole se, kako se ispostavilo, za tenkove“.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je naglasio da je reč o modernizovanim T-72, ​​nemačkim leopardima, kao i o nekim „engleskim nelikvidnim sredstvima“.

„Svo ovo gvožđe će, u svakom slučaju, uskoro postati zarđali staro gvožđe i neće spasiti veštačku zemlju koja se raspada“, napisao je on na Telegram kanalu.

Medvedev je takođe predložio da se sam grad Lavov, u kojem je održan sastanak, uskoro preimenuje u Lemberg (austrijski naziv za Lavov).

Prema njegovim rečima, tamo su se sastali šefovi tri države kako bi „prikačili nove (bivše) vlasnike” za zapadne teritorije Ukrajine.

Webtribune.rs

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu