Naslovnica SPEKTAR ŠOKANTNA UPOZORENJA SRĐE TRIFKOVIĆA: Zapad je Srbiji spremio VELIKU PREVARU – ALBANCI...

ŠOKANTNA UPOZORENJA SRĐE TRIFKOVIĆA: Zapad je Srbiji spremio VELIKU PREVARU – ALBANCI ĆE UZETI I KORIDOR 10

trifkovic

Srđa Trifković je prokomentarisao i izjavu zamenika direktora Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, DŽon Erata o tome da su albanske takse na srpsku robu samo „privremena smetnja“ i da su „opravdane kao odgovor na kampanju protiv priznanja Kosova koje je Srbija pokrenula u međunarodnim organizacijama“.

Neki srednjerazredni birokratčić iz Saveta za nacionalnu bezbednost da je „velikodušnu“ ponudu da će Albanci povući takse, ako se Srbi obavežu da više neće lobirati za povlačenje priznanja. Stvar je groteskna i komična. Takve ponude dolaze samo od strane prokonzula nekog pokorenog poglavice divljeg ljudožderskog plemena – izjavio je Trifković.

[adsenseyu1]

On je objasnio da Albanci imaju neograničene apetite.

– Minimum za njih je Kosovo plus Preševo, uz presecanje Koridora 10. Ne bih isključio mogućnost da zauzvrat ponude Leposavić i Zubin Potok. Oni imaju neograničene apetite i neograničenu energiju – smatra prof. Trifković.

rifković podseća da Srbija ne treba da nasedne na obećanja da će dobiti nešto sa Zapada ako popusti po pitanju Kosova i Metohije.

– Pa, mi smo videli iz bogatog iskustva kako to biva. Jedna od definicija ludila je da ponavljaš iste poteze, u nadi da će uslediti drugačiji rezultati – rekao je prof. Trifković u jutarnjem programu Hepi TV.

[adsenseyu5]
[adsenseyu5]