Naslovnica SPEKTAR Skot Riter: Rusiji je ovo borba na život ili smrt

Skot Riter: Rusiji je ovo borba na život ili smrt

       

Zapad neće moći da pobedi Rusiju, jer je za nju to borba na život i smrt, rekao je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter na američkom YouTube kanalu Tour of Duty.

„Rusi shvataju da je ovaj sukob direktno vezan za pitanje njihovog opstanka. On je egzistencijalne prirode. Oni ne mogu biti poraženi u njemu, jer će u suprotnom Rusija nestati.

Rusija koju vole, koju su sa tolikom mukom podigli iz pepela posle devedesetih će potonuti u zaborav. Dakle, za Rusiju je ovo borba na život i smrt u bukvalnom smislu“, rekao je Riter.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Ukrajina, prema njegovim rečima, dobija zapadnu tehnologiju i oružje kako SAD ne bi primale „tela američkih vojnika u torbama“. Međutim, u tome, po mišljenju stručnjaka, leži glavna prednost Rusije.

„Ne možete Ruse nadmašiti u patnji, jer su spremni da plate bilo koju cenu za očuvanje svoje nacije. A koju cenu je kolektivni Zapad spreman da plati za nanošenje ovog bola Rusiji? Odgovor je jednostavno – gotovo ništa“, rekao je Riter.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin primetio da su ukrajinske trupe ne samo podbacile tokom kontraofanzive, već su pretrpele i velike gubitke: stotine zapadnih oklopnih vozila su već uništene.

[adsenseyu1]

 

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]