Naslovnica SPEKTAR CNN: Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine nije ispunila očekivanja Zapada

CNN: Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine nije ispunila očekivanja Zapada

       

Kontraofanziva ukrajinskih trupa nije bila tako uspešna koliko su saveznici kijevskog režima očekivali, prenosi CNN pozivajući se na predstavnike zapadnih zemalja i visokog zvaničnika Pentagona.

„Kontraofanziva ne opravdava očekivanja ni na jednom frontu“, kaže se u poruci.

Pokazalo se da je ukrajinska vojska prilično ranjiva na minska polja. Ruske trupe zauzvrat, pokazuju visoku efikasnost u odbrani, ističu izvori publikacije.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Sada Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke, a navodno im smetaju i vremenski uslovi. Međutim, SAD i saveznici se i dalje nadaju značajnom napretku pre jula, kaže se u članku.

Vladimir Zelenski je u intervjuu britanskim medijima priznao da se kontraofanziva odvija „sporije nego što bismo želeli“.

Ukrajina je 4. juna započela aktivne borbe na južno-donjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu. Vladimir Putin je prošle nedelje rekao da Oružane snage Ukrajine nisu bile uspešne ni na jednom od sektora fronta.

[adsenseyu1]

Na operativnom sastanku sa članovima Saveta bezbednosti, Putin je primetio da će se protivniku dodatno isporučiti strana oprema, ali da „mobilizacione rezerve ukrajinskih snaga nisu beskonačne“.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]