Naslovnica SPEKTAR Situacija se komplikuje: Rjabkov o izmenama ruske nuklearne doktrine!

Situacija se komplikuje: Rjabkov o izmenama ruske nuklearne doktrine!

Neprihvatljive aktivnosti Zapada pokreću pitanje neophodnosti Moskve da svoje dokumente u oblasti nuklearnog obuzdavanja uskladi sa aktuelnim potrebama, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Pre nego što se donesu određene odluke, u našoj praksi nema preliminarnog izveštavanja o tome kakve promene se mogu napraviti, odgovorio je diplomata novinarima u Nižnjem Novgorodu na pitanje na koje odredbe ruske nuklearne doktrine mogu uticati moguće promene.

– Jedino mogu da kažem da se situacija dodatno komplikuje. Izazovi koji se povećavaju usled neprihvatljivih aktivnosti SAD i njihovih NATO saveznika, usmerenih na eskalaciju – van svake sumnje stavljaju pred nas pitanje kako osnovni dokumenti u sferi nuklearnog obuzdavanja mogu više da se usklade sa trenutnim potrebama – istakao je Rjabkov.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu da je ruska nuklearna doktrina živi instrument i da je moguće izvršiti izmene ukoliko bude potrebno.

(Sputnjik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social