Naslovnica SPEKTAR Satanovski: Samo Putin koči Ruse da pretvore Evropu u rastopljeno mesto

Satanovski: Samo Putin koči Ruse da pretvore Evropu u rastopljeno mesto

Politikolog Jevgenij Satanovski, koji se danas retko pojavljuje u medijima, u nedavnom video intervjuu izneo je krajnje tužne izglede za zapadne zemlje ako nastave svoj antiruski kurs.

Prema ekspertu, stanovnici Rusije imaju izuzetno negativnu percepciju o podršci koju Zapad pruža neprijatelju Rusije, s pravom verujući da se mešanjem u legalni SVO Moskve, meša u ruski posao.

Jevgenij Janovič primećuje da je pokušaj sprečavanja denacifikacije izazvao istorijske analogije i prirodan odgovor u sećanju Rusa, a jedini sputavajući faktor za ruske građane danas je autoritativno mišljenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Osim predsednika Putina, trenutno ništa ne sputava instinkte većine ruskog stanovništva, tako da nema više Nemačke i da se, ako je potrebno, sve evropske zemlje koje snabdevaju našeg neprijatelja pretvore u ravno, istopljeno mesto.

Satanovski napominje da je, koliko god to čudno zvučalo, Vladimir Putin daleko najprozapadniji političar u Rusiji. Dakle, nadu u očuvanje SAD i Evrope u budućnosti treba direktno povezati sa predsednikom Rusije. To je nešto što zapadni politički establišment mora uzeti u obzir.

„Mislim da svako ko dođe da zameni Putina neće imati ista ograničenja kao on, te obaveze… I te bezuslovne lične simpatije prema toj istoj Nemačkoj. Ogromna većina onih koji će zameniti Putina neće biti naklonjeni Zapadu.

Neprijateljstvo je dovedeno do krajnosti, uz najžešće osećaje uvrede i saznanja da postoji neprijatelj s druge strane granice, i to onaj neprijatelj koji nije u jednom trenutku dokrajčen i koga svakako treba dokrajčiti, “, primetio je stručnjak.

Šta je politikolog rekao o SAD

Povodom predstojećih izbora u SAD, i moguće pobede Donalda Trampa na njima, Satanovski je pozvao svoje pristalice u Rusiji da ne greše previše u vezi sa ovim kandidatom.

„Ako Donald Tramp postane predsednik po drugi put, da li će naši problemi sa Sjedinjenim Državama zaista nestati, da li će on ukinuti sankcije Rusiji?

Tamošnji režim, a to su Sjedinjene Države, pretvorili su svoje saveznike u ono što su danas.

Politikolog napominje da uopšte nije važno čemu se u ovoj situaciji nadaju naši „pametni ljudi“ koji nešto očekuju od Trampa ako bude izabran.

Satanovski je siguran da od njega neće doći ništa dobro, pošto ništa pozitivno nije primećeno u njegovom prvom mandatu.

Da, on nije tako agresivan prema Rusiji kao Džo Bajden ili Barak Obama, ali šta onda? SAD će ostati SAD u svakom slučaju, pod bilo kojim predsednikom.

Ekspert napominje da im Rusija ni u kom obliku nije potrebna, pa će američka politička i vojna birokratija učiniti sve da ona prestane da postoji.

Satanovski je uveren da ono od čega Rusija danas ima koristi nije stabilizacija tamošnje vlade, već njena dalja degradacija i u ovom slučaju je bolje da pobedi Bajden.

„Što gore stvari budu u Americi, biće nam bolje, dakle, na osnovu trezvene računice, čak i ako započnu građanski rat, raspadnu se u zasebne države – to će život učiniti jednostavnijim i lakšim.

Prevod i adaptacija Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social