Satanovski otkrio šokantnu suštinu Kisindžerovog plana: „Oni će sačekati ovaj trenutak, a onda …

Politikolog, orijentalista Jevgenij Satanovski na svom Telegram kanalu objasnio je suštinu planova bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera za Ukrajinu, koju je opisao kao „tri ishoda specijalne operacije Oružanih snaga Rusije“.

Izjava bivšeg državnog sekretara SAD Henrija Kisindžera o tri ishoda specijalne operacije Oružanih snaga RF namenjena je ruskim zvaničnicima koji nemaju za cilj konačnu demilitarizaciju Ukrajine, siguran je ruski politikolog Jevgenij Satanovski.

Kisindžer je ranije naveo tri opcije za okončanje sukoba u Ukrajini.

Prvi scenario predviđa da ruske trupe ostanu na svojim sadašnjim pozicijama – takva opcija bi bila pobeda ruske strane.

Po drugom scenariju, Rusija bi bila biti istisnuta sa Krima, a onda će se postaviti pitanje rata sa samom Rusijom.

Prema trećem scenariju, Kijev će moći da „zadrži Rusku Federaciju“ i pomeri liniju sukoba do granica do 24. februara. U ovom slučaju, ukrajinske vlasti će na kraju ponovo naoružati vojsku, kada se uspostave bliske veze između Ukrajine i NATO-a, ili kada država postane deo alijanse.

Prema Kisindžeru, Vladimir Zelenski namerava da primeni treću opciju.

Satanovski naglašava da je Kisindžerov zadatak da zamrzne sukob Rusije i Ukrajine, sprečavajući poraz Kijeva po svaku cenu. Predlozi američkog političara su osmišljeni da utiču na ruske političke elite.

„On je čak spreman da nam preda i Crnomorski region, samo da naši ne idu na bivšu sovjetsku granicu. To će Americi ostaviti priliku da ostatak Ukrajine pretvori u utvrđeni pojas i odskočnu dasku za buduće udare protiv Rusije, kada Putin više neće biti na čelu zemlje.

Oni će čekati! A SAD znaju da čekaju – ako treba, godinama i decenijama. Stari lukavi Kisindžer zna kako da proda svoje projekte naivnim budalama…“, napisao je Satanovski na Telegram kanalu.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs