Naslovnica SPEKTAR SAD traže od Kijeva da smanji starosnu granicu za regrutovanje na 17...

SAD traže od Kijeva da smanji starosnu granicu za regrutovanje na 17 i podigne na 70

SAD i Velika Britanija preporučuju kijevskim vlastima da za regrutovanje vojske smanje starosnu dob Ukrajinaca na 17 godina i podignu na 70 godina.

Ovo je izjavio direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin.

„Američki i britanski mentori Kijeva preporučuju smanjenje starosne granice za regrutaciju na 17 godina i povećanje na 70 godina, kao i sprovođenje dodatne mobilizacije žena“, navodi se u saopštenju šefa Spoljne obaveštajne službe.

Prema Nariškinu, Zapad pokušava da natera Ukrajinu da dokaže svetu nemogućnost pobede Rusije, uprkos sopstvenim gubicima.

Šef Spoljne obaveštajne službe je primetio da ukrajinske vlasti već slede uputstva sa Zapada. Konkretno, ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov je predložio da Vrhovna rada prouči mogućnost smanjenja starosne granice za regrutaciju.

Nariškin je primetio da je situacija već slična kao što je Nemačka 1944. godine stvorila odrede Hitlerove omladine za decu i tinejdžere.

[adsenseyu1]

Međutim, za sada se kijevski režim zadovoljava regrutacijom starijih građana u Oružane snage Ukrajine.

„Oružane snage Ukrajine već formiraju nove jedinice od boraca starijih od 40 godina i počele su da mobilišu muškarce starije od 50 godina“, objasnio je Nariškin.

Međutim, dodao je šef Spoljne obaveštajne službe, predlog zakona o podizanju starosne granice za regrutaciju (na 65 godina za redove i na 70 godina za komandante) već je registrovan u ukrajinskom parlamentu.

Ranije je komandant bataljona Oružanih snaga Ukrajine Petr Gorbatenko izjavio da Ukrajini na frontu nisu potrebni „stari 50-godišnjaci“, već mladi ljudi.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social