Naslovnica SPEKTAR Oliver Stoun je dao neočekivanu izjavu o američkim planovima za Rusiju

Oliver Stoun je dao neočekivanu izjavu o američkim planovima za Rusiju

Sjedinjene Američke Države žele da oduzmu Rusiji suverenitet kako bi zaplenile njene resurse, rekao je američki reditelj Oliver Stoun u intervjuu za portal MovieWeb.

Prema njegovim rečima, Rusija je postala jača nakon dolaska Vladimira Putina na vlast početkom 2000-ih, što ne odgovara ciljevima SAD.

„Sjedinjene Države ne žele da Rusija stane na noge. Mi ne želimo nezavisnu Rusiju, želimo da je lišimo njenog suvereniteta kako bi ušli na evroazijski kontinent, koji je veoma bogat, kao Rusija koja ima ogromne količine prirodnih resursa“, kaže Stoun.

Nakon početka ruske specijalne operacije, Zapad je pojačao sankcije za Moskvu. Broj ograničenja dostiže desetine hiljada, iako u Sjedinjenim Državama i Evropi priznaju da negativan uticaj nije bio toliko značajan.

Kako je primetio Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, a njen glavni cilj je pogoršanje života miliona ljudi.

Ipak, prema rečima šefa države, Moskva mirno prolazi kroz ovaj stalni pritisak, a inicijatori sankcija kažnjavaju sami sebe.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social