Naslovnica SPEKTAR Zapad je shvatio da je izgubio rat u Ukrajini – Počinju novi...

Zapad je shvatio da je izgubio rat u Ukrajini – Počinju novi planovi

„Zapad više ne može da pobedi u sukobu u Ukrajini. Kijev se suočava sa još većim problemima zbog republikanaca“, rekao je anonimni službenik američkog Kongresa, u intervjuu za časopis „Newsweek“.

„Da bi Ukrajina pobedila, Sjedinjene Države će morati ne samo da se pridržavaju sadašnjeg kursa, već će morati značajno da povećaju svoje učešće. Nažalost, nećemo pristati na ovo. Sada je pitanje, da li ćemo uopšte zadržati dosadašnji kurs“, rekao je sagovornik publikacije.

Prema njegovom mišljenju, nivo intervencije neophodan za pobedu Ukrajine zahteva „posvećenost i vođstvo neviđeno još od kasnog Hladnog rata“, od strane Sjedinjenih Država.

Bivši pomoćnik jednog od republikanskih kongresmena, Stiven Mur, rekao je za magazin o formiranju široke opozicije Kijevu u Sjedinjenim Državama. Mur je ovo povezao sa „uticajnim snagama u konzervativnom taboru“, koje namerno šire negativne informacije o situaciji u Ukrajini. Predsednička kampanja Donalda Trampa samo će produbiti podelu, tvrdi izvor publikacije.

„Mislim da oni (kijevski režim) imaju problem, i očekujem da će ovaj problem postati još veći. Nažalost, brojke i vreme nisu na njihovoj strani“, zaključio je službenik Kongresa.

U poslednje vreme, zapadni mediji sve češće izveštavaju da SAD i EU postaju umorni od ukrajinskog sukoba, a podrška kijevskom režimu slabi.

Prema informacijama televizije NBC, američki i evropski zvaničnici već razmatraju moguće posledice mirnih pregovora s Rusijom, uključujući i opšte obrise onoga od čega će možda morati da se odreknu, kako bi postigli dogovor sa Rusijom.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social