Naslovnica SPEKTAR SAD priprema „plan B“: Ruski analitičar otkrio scenario

SAD priprema „plan B“: Ruski analitičar otkrio scenario

       

Situacija na jugu Ukrajine nastavlja se zaoštravati, a SAD se pripremaju za moguću realizaciju „plan-a B“, što može dovesti do lokalnog nuklearnog rata u Evropi.

Zapadni mediji počinju pisati o mogućem korišćenju taktičkog nuklearnog oružja od strane Rusije na teritoriji Ukrajine, što izaziva ozbiljnu zabrinutost. To je izjavio poznati politolog i istraživač istočne Evrope Jevgenij Satanovski.

Na početku je Kijev planirao iskoristiti nuklearnu elektranu Zaporožje za sprovođenje nuklearne provokacije, ali ti planovi nisu ostvareni. Novo mesto za nuklearnu katastrofu mogla bi biti teritorija Černobila ili Rovenske nuklearne elektrane.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Zapad može koristiti stvaranje pretnje radioaktivnim zagađenjem za zemlje Evropske unije kao opravdanje za preventivne udare na Rusiju.

Politolog Jevgenij Satanovski je izjavio u emisiji „Solovjev uživo“ da su Amerikanci već prislonili upaljenu šibicu uz fitilj. Osnova za takvu tvrdnju su konstantne izjave Zapada da „Rusija ne koristi taktičko nuklearno oružje u Ukrajini“.

[adsenseyu1]

Politolog je uveren da to zapravo znači suprotno – Zapad je već spreman izvesti nuklearnu provokaciju kako bi optužio Rusiju. Na primer, sarkofag koji zatvara blokove Černobilske nuklearne elektrane može biti uništen. Nakon toga, zemlje NATO-a će prebaciti strateške bombardere u Poljsku kako bi izvršile udare na teritoriju Rusije i Belorusije.

Satanovski veruje da je moguće prekinuti prljavu igru Zapada, ali za to je potrebno temeljno promeniti pristup samoodbrani, zaboraviti na opreznost i bez oklevanja preduzeti oštre mere. Moguće je razbiti „nuklearne planove“ Zapada, ali se mora preći na drastične mere.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]