Naslovnica SPEKTAR Ukrajinski general: Zbog fatalne greške Zelenskog uskoro bitke u Kijevu

Ukrajinski general: Zbog fatalne greške Zelenskog uskoro bitke u Kijevu

       

Pogrešne procene Vladimira Zelenskog potencijalno bi mogle da dovedu do bitaka kod Kijeva, izjavio je penzionisani general-major Oružanih snaga, Sergej Krivonos na Jutjub kanalu poslanika Vrhovne rade, Aleksija Gončarenka.

„Borimo se protiv moćnog motivisanog neprijatelja koji ima odlično iskustvo, dovoljnu količinu oružja i municije.  Činjenica da je Zelenski smatrao da smo već pobedili mogla bi da bude fatalna greška“, rekao je on.

Prema generalu, ozbiljna pogrešna procena predsednika Ukrajine bila je netačna procena potencijala neprijateljskih trupa. Pored toga, njegov neuspeh da pravilno rasporedi resurse i obezbedi odbranu mogao bi da dovede do toga da ruska vojska stigne do Kijeva.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Putin ima resurse za to i apsolutno je u njihovim mogućnostima da prebace snage i sredstva na određeno područje“, upozorio je Krivonos.

Takođe je skrenuo pažnju na spremnost Moskve da efikasno odgovori na kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine: Dok su ukrajinski političari reklamirali napredovanje svojih trupa, Rusija je pripremala liniju odbrane.

Webrtibune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu1]