Naslovnica SPEKTAR Velika uzbuna u Kijevu: Desio se prelom u ofanzivi Oružanih snaga Ukrajine

Velika uzbuna u Kijevu: Desio se prelom u ofanzivi Oružanih snaga Ukrajine

       

Ofanziva Oružanih snaga Ukrajine, koja je prilično dugo korišćena za zastrašivanje predstavnika ruskog režima, nije išla po planu.

Ukrajina nije uspela da postigne svoje ciljeve, ali se suočila sa prilično ozbiljnim posledicama, što je izazvalo eskalaciju sukoba. Do ovog zaključka došao je poznati ruski ratni dopisnik Aleksandar Sladkov.

On je na svom Telegram kanalu detaljno govorio o situaciji na prvoj liniji fronta, a takođe je ukazao na faktore koji ukazuju na to da je u ofanzivi Oružanih snaga Ukrajine došlo do odlučujućeg „preloma”.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Aleksandar Sladkov je podsetio da je početkom juna ukrajinska komanda zapravo počela da sprovodi svoje dalje vojne planove. Kako je zamislio režim u Kijevu, Oružane snage Ukrajine trebale su da postignu značajan uspeh porazom odbrane ruskih oružanih snaga. Međutim, sada postaje jasno da željeni efekat nije postignut, dok je ukrajinska vojska poražena, pretrpevši ozbiljne gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici.

Kako navodi ratni izveštač, već se može reći da je u ofanzivi Oružanih snaga Ukrajine došlo do odlučujućeg „preloma”. Sve se radi o određenom presedanu koji se dogodio na frontu tokom aktivnih borbi. Vojnici ukrajinske vojske su odjednom počeli da se masovno predaju, shvatajući da je malo verovatno da će uspeti u takvoj „vojnoj kampanji“ u Kijevu.

[adsenseyu1]

„Pojavio se glavni znak uspeha ruskog Ministarstva odbrane, a to nije čak ni snaga linije fronta, ni veliki gubici neprijatelja. Druga stvar je što su Ukrajinci počeli da se predaju. Ne jedan po jedan, već u grupama, jedinicama. A ovo je velika uzbuna za Kijev. Ovo je prelom koji može da preraste u destrukciju“, objasnio je stručnjak.

Sladkov je izrazio uverenje da situacija koja se razvija na liniji fronta ukazuje da je u ofanzivi Oružanih snaga Ukrajine došlo do odlučujućeg „preloma”. U ukrajinskoj vojsci postoji efekat demoralizacije – vojnici su počeli da shvataju da kijevski režim ne uzima u obzir gubitke, uprkos neuspesima u toku borbi.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]