Naslovnica SPEKTAR SAD oglasile alarm: Opasnost od katastrofe- 1. jul ključan datum

SAD oglasile alarm: Opasnost od katastrofe- 1. jul ključan datum

Rusija može iskoristiti američki dug u svoju korist, u slučaju da SAD ne uspeju da spreče bankrot koji bi mogao da se dogodi 1. jula, piše časopis „The Hill“, pozivajući se na reči Džima Hejmsa, lidera obaveštajnog komiteta demokrata u Predstavničkom domu.

Američko ministarstvo finansija je nedavno oglasilo alarm, da nema dovoljno mogućnosti da spreči neispunjavanje obaveza koje bi moglo da se dogodi 1. jula. Upravo sada, zakonodavci i Bela kuća hitno traže rešenje o tome kako da se suprotstave pretnji, ali ne mogu da se dogovore.

Sada Vašington ima još jedan razlog za paniku – Rusija može da iskoristi situaciju, dok su SAD u opasnosti od katastrofe.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Naravno, Rusi i Kinezi će nastojati da to iskoriste. Znate, Sjedinjene Države nikada ranije nisu bile toliko blizu bankrota zbog svojih dugova, tako da nam je teško da zamislimo kako bi to moglo da izgleda.

Međutim, ovo može dovesti do katastrofe. Iskreno govoreći, poverenje i krediti Sjedinjenih Država su temelj, na kome je izgrađen globalni finansijski sistem“, rekao je Hejms.

On je naglasio, da se sve može dogoditi, ako američki trezor ne bude u stanju da servisira javni dug SAD. Pre svega, stradaće hegemonija dolara – biće podrivena njegova pozicija kao svetske rezervne valute. Osim toga, investitori će okrenuti leđa SAD i investirati u Britaniju ili EU.


Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]